IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG показа конкурента на Porsche 911

Второто поколение на GT Coupe дебютира с 2+2 места, AWD и 577 к.с.

Mercedes-AMG най-после представи второто поколение на GT Coupe, моделна година 2024, което е сочено като основен конкурент на Porsche 911. Високопроизводителна машина се превръща в по-практичен спортен автомобил с 2+2 места и с напълно променливо задвижване на четирите колела 4Matic+.


Mercedes-AMG GT Coupe


Първоначално новият модел ще се предлага само във варианти „63“ и „55“ с V8 двигател, като все още не е известно дали на по-късен етап няма да получи и четирицилиндровия мотор на SL 43 с 375 к.с.

Най-високото в гамата се настанява AMG GT 63 Coupe, което разполага с 577 к.с. и 800 Нм въртящ момент. Те се осигуряват от 4,0-литров V8 с две турбини, чиито показатели са идентични с тези на SL 63. При ново купе ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,1 секунди, което го прави с 0,3 секунди по-бързо от роудстъра


Mercedes-AMG GT Coupe


По-слабата версия AMG GT 55 Coupe развива 469 к.с. и 700 Нм, което отново отразява еквивалентния SL. Тя се нуждае от 3,8 секунди, за да спринтира до 100 км/ч, като развива максимална скорост от 295 км/ч. По-мощният вариант „63“ може да вдигне 315 км/ч.

И двата модела са оборудвани със система за задвижване на четирите колела AWD и деветстепенна автоматична трансмисия със съединител за мокър старт, който замества конвертора на въртящия момент. V8 двигателят своите стандартни активни опори може да разпредели мощността равномерно между осите или да изпрати цялата мощност стриктно към задната ос.


Mercedes-AMG GT Coupe


И двете версии на купето получават електронно контролиран диференциал с ограничено приплъзване, управление на задните колела и композитни спирачни дискове с 390-милиметрови предни дискове. По-късно - през 2024 г., AMG ще представи керамични спирачки с по-големи 420-милиметрови дискове на предната ос. И двата варианта се възползват от спортно окачване с полуактивна хидравлична стабилизация на накланяне, включваща адаптивни амортисьори и предна повдигаща система за повдигане на носа с 30 мм.

Продажбите на новото купе ще стартират през първата половина на 2024 г. Очаква се, че AMG ще разшири гамата на GT Coupe с поне един plug-in хибриден вариант, включващ порт за зареждане, монтиран на задната броня.


Още снимки на спортното купе - вижте в галерията:


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    *** грозната решетка
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Im-ДртiйDiN0MAN! ( преди 8 месеца )
    Доколкото знам и съм инфо, The PORSCH са ненадминати в ГЕРМАН. и не само там; тъй че тая отявлена ГРОЗотия ще требе да се задоволи само с присъствие в миманса, там, където отиват всичките НЕдоказали се и НЕдообмислени псевдо-творения на тези от еМБе4ките в града Щутгарт...Туй нещо бих го определил като: 'Das ist sehr haesslich!' Заключението оставам на вас: кой прав, кой крив ще се покаже при продажбите МУ-У!...
  • #2
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    мек хибрид ли е? пак безсмислица
  • #1
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Факт ( преди 8 месеца )
    Едва ли може да свали под 10 секунди на куотърмайл