IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Срив в мрежата спря за часове производството на VW Group

Концернът обяви, че прекъсването не се дължи на чужда намеса

Заводите на Volkswagen Group заработи отново, след като срив в IT-мрежата на концерна доведе до спиране на производството в по-голяма от германските заводи. Инцидентът е започнал още в сряда, като е засегнал цялата група, показвайки сериозни проблеми в мрежовата инфраструктура на автомобилния производител.


Volkswagen


„Проблемите с IT-инфраструктурата в мрежата на Volkswagen бяха разрешени и тя вече е стабилна. Няма индикации за външна намеса и този вариант е почти изключен. Очакваме производството да продължи, както е планирано", коментираха от компанията, като все пак допълниха, че е възможно някои системи да са пострадали по-тежко и пълното възстановяването им да отнеме повече време.

Определената като „IT-неизправност на мрежови компоненти“ удари централата на VW във Волфсбург, спирайки производството в заводския комплекс. Прекъсването засегна още заводите на концерна в Емден, Оснабрюк, Хановер, Дрезден и Цвикау, както и предприятията за компоненти в Брауншвайг, Касел, Кемниц и Залцгитер.

В същото време стана ясно, че Volkswagen ще спре временно производството на два електрически модела - ID.3 и Cupra Born. Прекъсването е от 2 до 13 октомври за завода в Цвикау и от 2 до 16 за предприятие в Дрезден, като това ще наложи и забавяне на производството на други модели на VW, както и на Audi. Промените се правят заради „пазарна несигурност“, което според изданието MarketWatch означава ниско търсене на електрически автомобили, което изостава от предлагането.

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Илиян ( преди 6 месеца )
    До номер 3 по-долу: Моят Мустанг го забавиха с 6 месеца. Поръчах го август 2021 и трябваше да ми го доставят в рамките на 8 месеца. Моделът, който поръчах беше 460 к.с. Зараси кризата за чипове се проточи и даунгрейднаха новата серия до 449 к.с без да ми кажат, после ми казаха че цветът, който съм поръчл вече не е наличен. Сменихме цвета и накрая го получих на 30 септември 2022. Така че, успех със забавянето и търпение ти пожелавам!
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Всъщност спирането е заради висока цена, която води до ниско търсене.
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    С това ли ще ми се извиняват, защо колата ми я забавиха за пети път? 3 месеца! ТРИ МЕСЕЦА! МАРК 2022-а! ТРИ МЕСЕЦАААА! КЪДЕ МИ Е *** КОЛА VW!!!!
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Спряха субсидиите и поръчки намаляха.Като и сложат данък МПС,акциз на тока и съвсем ще спрат.
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Как си личи кои са ви спонсори. Това обикновено е в заглавията на статиите А вие сте го сложили в последното изречение защото знаете че повечето от читателите ви четат само заглавията, най-много първите две изречения и почти никога не стигат до последното изречение : "което според изданието MarketWatch означава ниско търсене на електрически автомобили, което изостава от предлагането."Заглавията обикновено са volkswagen спря производството на ID 3 заради ниско търсене.