IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW спира производството на най-успешния си модел в Европа за 2 месеца

Наводненията в Словения нанесоха огромен удар на германската компания (ВИДЕО)

Volkswagen ще прекрати производството на популярния си кросоувър T-Roc за 9 седмици заради наводненията в Словения, съобщава Reuters. Природното бедствие е нанесло сериозни щети на фабриката на компанията KLS в Любно, която е основен доставчик на германския автомобилен производител.


Наводнение


Именно KLS Ljubno доставя части за двигателите на T-Roc, който е най-продаваният Volkswagen в Европа. Тежките наводнения може да засегнат и производството на останалите модели от марката на Стария континент, тъй като са прекъснали веригата за доставки на части и оборудване.

Вече е известно, че заводът Autoeuropa в Сетубал (Португалия), където се сглобява T-Roc, ще бъде затворен от 11 септември до 12 ноември. Работниците в предприятието – около 5000 на брой, ще бъдат освободени за този период, като от Volkswagen обявиха, че това няма да се отрази на заплащането им.

„Доставчикът на части е засегнат от наводнението и е успял да достави поръчка само в ограничена степен. В момента работим с други доставчици, за да намерим алтернативи за връщане към нормалното производство в засегнатия завод възможно най-бързо", коментира пред агенция DPA представител на VW Group.



Словенската преса съобщава, че компанията е KLS Ljubno е производител на зъбни колела, като доставя повече от 80% от европейски пазар. Наводненията, причинени от бури, заляха фабриката на фирмата, причинявайки щети за 100 млн евро. Бедствието е засегнало чувствителни инструменти и електронни устройства, които ще трябва да бъдат замени.

Главният изпълнителен директор на KLS Ljubno - Мирко Страсек, заяви пред словенските медии, че се надява компанията се надява да може да рестартира част от производството през октомври. Във VW обаче не са такива оптимисти и предупреждават, че и други фабрики в Европа може да преустановят работа.

„С помощта на нашата световна мрежа от доставчици досега е осигурена наличност на компоненти. Въпреки това, очакваме, че през септември ще има недостиг на компоненти, което ще доведе до производствени загуби“, заявиха от Volkswagen.


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    3 и 4, бил съм в Словения, и съм обиколил там доста. Не споря за чистота и подреденост, но това са ми впечатленията - стандарта им що годе като на източна Италия) дори може би са идея по добре, но осеземо под този на Австрия. И колкото по на изток отиваш разликата става все по осезаема . Аз не разбирам, логиката на 1 и 3 - ти стандарта само в Любляна / София ли го замерваш?
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    до #2 ( преди 7 месеца )
    Приятел, явно никога, ама никога не си бил в Словения или ако някога си се озовал там, то не си прав. Стандартът на живот там е не по-лош от този на италианците, селата им са подредени и чисти, природата - също. Няма значение дали лифтовете им са стари или не - важното е общото впечатление и начина им на живот, както и средата, в която живеят. За жалост има много да работим, за да стигнем до тяхното ниво...
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 7 месеца )
    София не е над 2 милиона, не е 70% от Бълтария и минималната не е над 2 200 лв освен това какво значение има колко население има (най-малкото за разлика от нас не намаля бързо и даже изобщо)? Словения по БВП на глава вече е на нивото на Италия и то няма как да не си личи соца по селата където обикновено живеят и по-голям дял пенсионери. Аз пиша факти, ти отговаряш с простотии на колко години им били лифтовете сякаш това е от най-важните неща
  • #2
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    1-ви, спорно е колко е развита Словения, с население колкото София. Опънали са магистрали, но слезеш ли от тях и минеш през селата си личи соц-а още. Поне къщите им са "спретнати". Прословутия им алпийски ски куорт Кайнска Гора е с лифотве които са набор на София Лорен (като седалковия на Драгалевци).
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Иначе Словения е най-развитата славянска страна вече без разлика от старата част на ЕС и минималната е 1 200 евро тоест тройна на нашата :D