IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen не успя да опази Tiguan в тайна до премиерата

В интернет изтекоха снимки на новото поколение на модела

Премиерата на новото поколение на Volkswagen Tiguan трябва да се състои съвсем скоро, като германският производител разкри някои подробности за модела, който ще получи редица нови функции и технологии. Сега вече имаме и пълна представя за това как ще изглежда популярния SUV, след като снимки на автомобила бяха публикувани във Facebook групата MQB-Coding & Retrofit.


VW Tiguan


На официалните изображения се виждат показват предницата, задницата и интериора на третото поколение на Tiguan, което ще се продава в Европа и Австралия през 2024 г., но няма да стигне до САЩ. Купувачите от Северна Америка ще заменят техния Tiguan Allspace с версия на триредовия VW Tayron, който в момента се продава в Китай и който също се насочва към Европа, за да се предлага заедно с Tiguan.

Изтеклите екстериорни снимки ни дават ясна представа за „носа“ на Tiguan, широката долна решетка и тясната горна решетка, състояща се от прост панел, който почти сигурно е осветен и свързва затъмнените модули на фаровете. Вместо правите линии, минаващи от носа до опашката на стария SUV, новият има по-меки форми, подчертани от чифт гънки на веждите над предните и задните колела и леко издигаща се линия на талията.


VW Tiguan


Определящата характеристика на задната част е дебел пластмасов панел, който свързва задните светлини. Трето изображение показва интериора, но то представлява по-малък интерес, защото Volkswagen вече публикува официални снимки на салона. В него основна роля играе 15-инчов сензорен дисплей, а лостът за скоростите е заменен с кръгъл превключвател.

От VW посочват, че новото устройство може да се използва за регулиране на силата на звука на радиото, за настройка на системата за задвижване на всички колела и задвижването, както и за регулиране на околното осветление. Подобен контролер има в показаната наскоро концепцияID.2all на VW, но за разлика от нея, новият Tiguan няма да се предлага с електрическо задвижване.


VW Tiguan


Както е известно, SUV-моделът е изграден платформата MQB Evo, която вече се използва от автомобили като Golf (Mk8) и ще получи гама от бензинови, дизелови и хибридни двигатели


0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Автомедия оправете си сайта най-после, за днешна новина трябва да се "клика" 4 пъти след влизането в сайта за да се стигне до нея
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Проблема на ел колите се казва пробег и зареждане.Защото аз не искам да спирам на 150-200 км да пия кафета и да пуша,защото и двете не ги ползвам,а пътувам без спирка цялото разстояние.Когато направят ел колите да се зареждат за времето на зареждане на бензиновите и след това пробег от 700-900 км тогава ще се замисля.За сега алтернатива на двг виждам в хибридите.
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Ако вземаха поука от нашите коментари направо трябва да го минат през валяка и в топилката за претопяване или в екарисажа за коли.
  • #11
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До 10 напоследак се заглеждам все по красиви коли и то в повечето случаи се оказват китайски,а този като го гледам е от китайските ама от началото на 90-те дялан с немска теслъ и швабски чук.Не че Тигана е бил някога красив но тоя е отврат.
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Край ( преди 8 месеца )
    То пък страшен тиган няма що. Излишно го пазят. До 8. то ако приличаше на китайски щеше да е добре - я виж дизайна на NIO.
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    до №3 ( преди 8 месеца )
    Че ДВГ са остаряла технология две мнения няма, но и електричките към момента не са цвете за мирисане.Пробег 350-500 км като нов и с времето батериите деградират, а пробега намалява... не е добра технология и опция. Като прибавиш и изключително скъпите ремонти...След 10-15 години може и да стават, но към момента хората явно все още ще залагат на добре изпитана технология.
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    bg ( преди 8 месеца )
    Много разочароващо.караме от години VW, включително един Tiguan 2018, но това на снимките бие направо на китайско
  • #7
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Ха ха ( преди 8 месеца )
    Какво да му пазят на тоя куфар!? Скука и бездарност до безобразие! Дори китайските коли вече са по-добре и естетично и технологично!
  • #6
    5 rate up comment 5 rate down comment
    @2 ( преди 8 месеца )
    В България, все още хората се радват на 20 годишни "премиуми". След 5 години ще е като с мобилните телефони и смартфоните. Някои "познавачи" все още чакат Епъл да фалира. Естествено те са в десетки пъти по-малко от преди 5 години. Проблема на българина с елколите е чисто финансов, той не прави резки движения. Естествено сега при наличие на лъскави евтини коли втора ръка, никой не се замисля да инвестира време и пари. Но с течение на времето "заразата" на електричките ще проникне и тук.
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Лилян ( преди 8 месеца )
    Както се казва "Контролирано случайно изпускане"