IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият VW Tiguan получи любопитна функция

Вижте как ще се сменят предавките и режимите на движение (ВИДЕО)

Първите официални снимки на новия Volkswagen Tiguan бяха публикувани през юни, а сега германският производител публикува и видео, показващо една от новите функции, с които ще бъде оборудван. Външният вид на кросоувъра обаче продължава да бъде загадка, като прототипът отново е покрит с камуфлаж.


VW Tiguan


От видеото обаче стана ясно, че новият Tiguan е загубил обичайния селектор на скоростната кутия, като на неговото място на централния тунел е монтирана шайба с малък екран. Именно тя е новата функция, като служи за промяна на режимите на движение, както и за регулиране на звука на мултимедията. Също така тя може да променя осветлението в салона.

Както вече е известно, третото поколение Tiguan е базирано на платформата MQB Evo, благодарение на която адаптивното окачване DCC Pro ще се предлага срещу доплащане. Гамата на европейския кросоувър ще продължи да включва 1.5 TSI и 2.0 TSI бензинови турбодвигатели, както и 2.0 TDI турбодизел.


VW Tiguan


На Стария континент, разбира се, основно ще се залага на хибридните варианти, като те ще бъдат поне два (сегашното поколение има само един бензиново-електрически вариант), като ще имат различна мощност и батерия с по-голям капаците.

Новият Volkswagen Tiguan ще направи световната си премиера тази есен, но кросоувърът ще излезе на европейския пазар едва догодина.



0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    FUNФЭН_REAL-BM1GBn0w ( преди 7 месеца )
    3-ти правилно го каза и посочи, че тази джаджа /т.нар. кристална топка/ наистина от поне 2-3 години се прилага в най-водещите разработени по съвременен технологичен начин модели на GENESiS, КiA+ХюнДАЙ, така че тия не са измислили топлата вассерман, но пък може споко да крадат идеи и постижения в техническо отн-ие. Не им е за 1 път.
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    смяната на режима на предавки (селектор) отдавна при Хюндай и Кия е врътка / бутони вместо архаичната ръчка.
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Този телевизор залепен за таблото е абсолютно неприемлив от дизайнерска и потребителска гледна точка.
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Готино. Като на мерцедес.Сигурно ще се предлага в най-високото ниво на оборудване.