IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen връща името Rabbit за нов модел

Под това название дълго време се продаваше Golf в Щатите

Освен за първите пет генерации на американската версия на Golf, името Rabbit беше ползвано и през 2019 година за модела Rabbit Edition GTI, който беше базиран на седмото поколение на Golf. Два кратки клипа, публикувани в социалните медии, показват съответно зайче и гараж. Те обаче не казват нищо конкретно, освен бегло загатване за завръщане към това име.


VW Rabbit


С тези клипове VW започна обратното броене до това, което можем само да предполагаме, че ще бъде дебютът на нов автомобил, независимо дали е специално издание или само студия. Изглежда, че премиерата е насрочена за 3 септември, ден преди IAA 2023 Мюнхен да започне с деня за пресата. Не знаем обаче дали автомобилът ще присъства на изложението в Германия.

Използването на името Rabbit може да предполага, че новостта ще бъде фокусирана върху САЩ, но тези туитове са публикувани в глобалния канал, а не от VW of America. Да не забравяме, че автомобилното изложение в Детройт 2023 също се провежда през септември, така че всичко става малко объркващо. Един от хаштаговете, използвани от базирания във Волфсбург автомобилен производител, е „#OneFuture“. Това ни казва, че вероятно става дума за електрическа кола, но това е само предположение, което правим на този етап.


VW Rabbit
 

Ако става дума за електромобил, какъв точно би могъл да бъде? Твърде рано е за предварителен преглед на деветото поколение Golf, тъй като все още не е представен дори фейслифтът на осмото. Изцяло електрическият наследник на компактния хечбек едва ли ще пристигне по-рано от 2028 г. Може би VW иска да възроди старото име за модел от рода на ID.3 GTX? Може би това е пикантна версия на концепцията ID2.all? След няколко дни ще разберем...

 

0 от 500