IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda готви три електрически концепции

Сред новите модели е наследник на спортния NSX

Honda подготвя потенциален електрически наследник на спортния NSX, който ще бъде един от трите концептуални автомобила, които марката ще представи по време на Японското изложение за мобилност в Токио следващия месец.


Honda


Наречен Specialty Sports Concept, моделът илюстрира визията на компанията за електрически спортен автомобил на бъдещето, който ще предлага „чистата радост от шофирането“ и ще „преодолява ограниченията на времето, дори в ерата на електрификацията и популяризирането на технологията за автоматизирано шофиране“.

Това показва, че Honda ще се стреми да пусне на пазара кола, която се фокусира върху суровото шофиране, вместо да я оборудва с множество спомагателни системи за водача. Подробностите около концепцията ще бъдат обявени на изложението на 25 октомври.

Миналата година Honda обяви, че NSX ще се завърне като един от двата бъдещи спортни автомобила, които ще оглавят гамата ѝ от 30 електрически превозни средства.


Honda


Моделът ще се появи като част от стратегията на компанията за електрификация на стойност 38 млрд. долара, като Honda обеща да произведе повече от два милиона електромобила до 2030 г., като същевременно въвежда технология за твърдотелни батерии.

Към спортната концепция ще се присъедини малка електрическа кола, наречена Sustainia-C, и двуместен микроавтомобил, известен засега като CI-MEV.
Sustainia-C, който чийто дизайн изглежда е почерпил вдъхновение от Honda E, е създаден, за да покаже, че автомобилите могат да станат устойчиви, а не просто да бъдат направени от ценни, ограничени ресурси.


Honda


Превозното средство е изработено от рециклирана акрилна смола, която според Honda може да се използва повторно, така че „радостта и свободата от мобилността [могат да живеят] дълго в бъдещето”.

Малкият двуместен CI-MEV представлява бюджетно превозно средство за онези хора, които са склонни да ограничат мобилността или когато нямат удобен обществен транспорт.

Микроавтомобилът разполага с технология за автономно шофиране и с асистент с изкуствен интелект Cooperative Intelligence.

Очаква се Honda да покаже и други конвенции по време на изложението в Токио, като Pocket Concept, компактен, сгъваем хибрид между тротинетка и мотоциклет.

 

 

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Хонда се готви да представи концепции - само се готви, а пазарът вече стигна 20% електромобили. Някои се готвят, други продават. Хонда дори не се готви за реални модели, а за концепции. Това ако не е виц!
  • #1
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Рено фен ( преди 6 месеца )
    Докато хонда ги готви аз ги карам