IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Концепцията Be Bop затвърждава Renault като визионер в индустрията

Представен през 2003 г. Be Pop Sport веднага спечели публиката с големия панорамен покрив

Концепциите на Renault винаги са се откроявали със своите силно специфични форми и решения, които често впоследствие пристигат на пазара. В хода на своята стогодишна история начинът, по който френската марка успява да предскаже бъдещето, е забележителен. От тази гледна точка Renault Be Bop изиграва фундаментална роля както по отношение на стандартната, така и със спортната версия - два вида, сходни по дизайн, но различни по философия.


Renault Be Pop Sport


Интересна история

Компанията представя тези две иновативни концепции на автомобилното изложение във Франкфурт през 2003 г. , в епоха, в която минивановете все още са доста популярни. Чрез тази визия за бъдещето компанията иска да внесе различна гледна точка към света на този тип леки коли, благодарение на което Be Pop веднага завладява публиката.

Версията Sport, дълга 4 метра, е проектирана със заоблено тяло, което самата Renault определя като "водна капка", и е оборудвана с 2,0-литров 4-цилиндров турбодвигател с мощност от 118 конски сили. Това е съчетано с 6-степенна ръчна скоростна кутия, възприета от Megane. Обикновеният Be Bop обаче е оборудван с 1,6-литров двигател.


Renault Be Pop Sport


Практичен интериор

В допълнение към външния дизайн, интериорът също е проектиран с много внимание. И двата автомобила са оборудвани с огромен стъклен покрив, окачен на бяла централна рамка, разположена в центъра на купето и задвижван от електронно управление.

И двете версии така и не се появяват официално на пазара, но Renault използва същото име няколко години по-късно, за да оборудва късата версия на микробуса Kangoo, днес истински колекционерски артикул, произведен в ограничен брой.


0 от 500