IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG представи два нови SUV Coupe

GLC63 S E Performance и GLC43 разчитат на хибридно задвижване с 2,0-литров двигател

Германският производител Mercedes-Benz продължава офанзивата си при спортни кросоувъри, като представи версиите Coupe на дебютиралото по-рано тази година второ поколение на GLC. Двата автомобила са доработени от AMG, за получат формат с наклонен покрив, който подчертава характера им.


Mercedes-AMG GLC63 S E Performance


Любопитното е, че версията GLC63 S E Performance се води моделна година 2025, докато GLC43 ще излезе на пътя през 2024. Под елегантната каросерия и на двете версии е поставена същата техника като на стандартните AMG GLC, които дебютираха през юли.

При GLC63 S E Performance това означава комбинация от 2,0-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор, произвеждащ 469 конски сили сам по себе си, и електромотор с 201 к.с. Комбинираната мощност е 671 к.с. и 1020 Нм, като той е наличен само за 10 секунди при ускорение.


Mercedes-AMG GLC63 S E Performance


Mercedes поставя хибриден агрегат и на GLC43, като същият 2,0-литров турбодвигател разлива 416 к.с. Той получава допълнителни 13 к.с. от малък елетромотор, когато е необходимо. И в двата случая мощността се изпраща към 9-степенна автоматична скоростна кутия AMG Speedshift, като задвижването е към четирите колела, а окачването AMG Ride Control е част от стандартното оборудване.

„Отрязването“ на част от покрива на двата SUV им придава по-спортен вид, но не променя динамичните им характеристики. От Mercedes-AMG посочват, че GLC43 вдига 100 км/ч за 4,7 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч. По-мощният GLC63 S E Performance ускорява до 100 км/ч за 3,4 секунди, а ограничителят на скоростта се активира на 275 км/ч.


Mercedes-AMG GLC63 S E Performance


Интериорът на двата автомобила не се различава от този на стандартния GLC, като и тук основна роля играе системата MBUX. Вътрешното пространство – както за пътниците, така и при обема на багажника, е по-малко, но това е нормално с оглед на промените по каросерията.

Цените на двата модела все още не са обявени, както и точната дата на старта на продажбите им.


Още снимка на топ-версията GLC63 S E Performance - вижте в галерията:


0 от 500