IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari LaFerrari е най-скъпата кола в ebay

Произведеният през 2015 г. автомобил се продава за 4 350 000 долара

LaFerrari се задвижва от централно монтиран 6,3-литров V12 двигател с директно впръскване на горивото, който генерира 800 коня при 9250 об./мин и максимален въртящ момент от 700 Нм, в комбинация с KERS електрически агрегат с още 163 к.с. Общата мощност на системата достига до 963 к.с., системният въртящ момент е 900 Нм, като цялата тази мощ се насочва към задните колела през седемстепенна трансмисия с двоен съединител. Това е и първият хибрид на марката. LaFerrari е петият суперавтомобил на Ferrari след Enzo, F50, F40 и 288 GTO.


Ferrari LaFerrari ebay


Ferrari произведе само 499 бройки от този модел това LaFerrari от 2015 г. е една от тях. Колата е боядисана в зловещия цвят Nero Daytona и има черен кожен салон. Само емблемите на марката и надписите Scuderia Ferrari в черно и жълто не са черни и има една-единствена червена акцентираща линия върху всмукателния отвор от въглеродни влакна на двигателя. Рамките на фаровете за мъгла, страничните огледала, както капачките на колелата са от матов карбон. Автомобилът стъпва на 20-цолови ковани боядисани в черно джанти с карбоново-керамични спирачки и черни апарати. Има и фабрично нанесен защитен филм Performance Protective Film, който покрива цялата кола.

Тъмната тема продължава и в интериора, като само емблемите са в жълто. Панелите на вратите, седалките, централната конзола, воланът, лостчетата за смяна на скоростите и вентилационните пръстени са от матов карбон. На борда има аудио система Harman-Lardon с Bluetooth връзка и навигация, плюс телеметричната система на Ferrari.


Ferrari LaFerrari ebay


Обявата в eBay твърди, че колата е „като нова“, въпреки че тази кола е преминала през портата на фабриката в Маранело преди осем години. Скоростомерът показва пробег от 1316 километра.

Колата върви на цена, която би накарала и най-богатите ентусиасти да се замислят: 4 350 000 долара. Това я прави най-скъпата кола, предлагана в момента в eBay. Следващи в класацията към момента са Aston Martin DG4GT Zagato от 1960 г., оценен на $3 790 000 и Lamborghini Sian FKP 37 от 2020 г., за който продавачът се надява да получи $3 599 950.


Ferrari LaFerrari ebay


Връщайки се към над 4-те милиона долара, които продавачът иска за това LaFerrari от 2015 г., цената включва оригиналните книги и ръководства, два ключа и оригиналния стикер на прозореца. Продавачът предлага и USB паметта Ferrari Telemetry плюс зарядно устройство.

Моделът идва със сертификат Ferrari Classiche и все още е в плана за удължаване на гаранцията и план за поддръжка, и двата валидни до 17 февруари 2024 г.


Повече снимки на това изключително LaFerrari можете да видите в галерията:


0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Иво ( преди 7 месеца )
    Ако беше червено,щях да си го поръчам по Еконт.Ама имам си вече черна кола (голф4) с газ
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Друг Гост ( преди 7 месеца )
    До 1 - няма страшно човек - ще му сложиш теглич и ще има място в ремаркето... и газ ще му сложиш... и окачването може да му вдигнеш... абе екстра ще стане - ти само го купи :-)
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Sameman ( преди 7 месеца )
    Ти бурканите ли искаш да си носиш от село? Каква функционалност в спортен автомоби, който се ползва за уикенд трак. От спортните автомобили за евридей става единствено 911.
  • #1
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Безсмислен автомобил ( преди 7 месеца )
    Толкова много пари а няма никаква функционалност. Няма дори багажник където човек да си сложи нещата. Да не говорим че с този просвет и тия навеси може да закъса на дори на легнал полицай.