IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственици на Tesla се връщат към бензинови коли

Това се отнася най-вече за тези, които са притежавали Model Y

Част от клиентите на Tesla са готови да заменят своите електромобили с бензинови коли. Това се отнася най-вече за един от моделите на американската марка, сочи проучване на &P Global Mobility.


Tesla


Изследването показва, че Tesla е вече е постигнала висока лоялност сред своите клиенти, но това не пречи на част от тях са предпочитат да сменят колите от марката с тези на конкурентите. Така много собственици на най-стария модел в гамата на американския производител - Model S, се опитват да го заменят с най-новите Lucid Air, Rivian R1T, Mercedes-Benz EQS и Rivian R1S.

Само 11,7% от собствениците на Model S го заменят с големия кросоувъра Model X, а 7,9% преминават на Model 3. Между другото, самият Model 3 се справя по-добре - за 40,3% от купувачите на най-достъпната Tesla следващата кола е Model Y, а 26,1% от тях отново ще си купят Model 3.

Като цяло 72,8% от клиентите демонстрират лоялност към марката, но при собствениците на Model Y тя е учудващо ниска – едва 37,3%. Все пак трябва да се отбележи, че това е рекорд за сегмента, тъй като на второ място в него се нарежда Ford Mustang Mach-E, който има само 18,5%.

Ситуацията с Model Y обаче е необичайна и с това, че след него 70,5% от автомобилистите купуват друга електрическа кола, а останалите избират SUV, кросоувър или пикап с двигател с вътрешно горене.

Авторите на изследването смятат, че Cybertruck ще промени тази картина – той просто ще запълни празното място на голям пикап/SUV в гамата на Tesla. С пускането на Cybertruck обаче все още не всичко е ясно – той беше показан още през 2019 г., а през 2021 г. беше качен на конвейера. Въпреки това, серийното му производство ще стартира едва в края на 2023 г., ако няма нови промени.


0 от 500
  • #32
    7 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Умълчахте се нещо за оракула? ОРАКУЛ ЛИ Е ИЛИ НЕ? Прочетохте ли продължението на статията? Май ФАКТИТЕ пак не са точно обратното на ВЯРВАНИЯТА ВИ. "Какъв е бичият случай на Ark за Tesla? Ако възвръщаемост от повече от 5 пъти до 2027 г. е мечешкият случай на Ууд за Tesla, какъв е бичият и аргумент за акциите? Ark Invest смята, че цената на акциите на Tesla може да скочи почти 9,5 пъти до $2500 през следващите четири години. "
  • #31
    8 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Въпреки това, тези продажби просто отразяват незначителни движения за ребалансиране и не включват значителен пакет от акции. Реалността е, че Ууд остава голям фен на Tesla както винаги.Тя се появи в програмата за бързи пари на CNBC на 18 септември и говори за възгледите си за Tesla. Ууд прогнозира, че акциите на Tesla ще скочат до 1400 долара или повече до 2027 г. Ето защо тя може да е права.
  • #30
    8 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    До 29. Прочети статията Cathie Wood Predicts Tesla Stock Will Skyrocket to $1,400 or More by 2027: Here's Why She Could Be RightBy Keith Speights Sep 20, 2023 at 5:55AM. От нея четем :Загубила ли е Кати Ууд любовта си към Tesla ( TSLA -4,23% ) ? На пръв поглед може да си помислите, че това е така. Два от нейните борсово търгувани фондове (ETF) на Ark Invest продадоха акции на Tesla миналия месец.
  • #29
    7 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    До 27. Виждаш ли за какви тролски изпълнения става въпрос? Каквото и да им кажеш тръгват с обидите без грам друга аргументация. На 100 милиона печалба за месец му казват загуба. Какво да говорим повече! Кати предвижда 66% годишен ръст на акциите на Тесла докато стигнат 1700 долара от сегашните 244, а те разбра ли че била казала че ще падат. Абсолютно всичките им твърдения са от подобно естество. Всичко разбират наопаки и си ВЯРВАТ, че те са умните, а целият останал свят са тотал щета.
  • #28
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Бустер, ти си тотал щета! Толкова си зле, че нямаш на идея дори. Ходи се лекувай, ако има някаква надежда за лечение, но се съмнявам, като чета какви глупости пишеш.
  • #27
    8 rate up comment 6 rate down comment
    до#27 ( преди 9 месеца )
    Дженди, а кой е държавата бе? Ти не си ли част от нея? А случайно да знаеш тези пари, които се дават за подпомагане от кого идват? не нали! от де толкова акъл да се сетиш, че всички ние го плащаме това. От нашите данъци идва и не пада от небето. И за каква екология дрънкаш при условие, че пращаме военна техника на укро-фашагите, която замърсява за 1 ден на фронта повече отколкото ние, като държава и народ за цяла година. Къде са зелените в случая? Няма ги, защото не са им платили протеста.
  • #26
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Бумеранг ( преди 9 месеца )
    Не мога да разбера, защо е тази писмена агресия между някои от вас? Странно и тъпо е!!! Мой приятел си купи Тесла. Кара я 50к и я продаде! Сега си купи втора на 20к километра и вчера я докара от Германия! Доволен е, но не иска да рискува извън гаранцията! Аз бих взел Дачия Спрингс, но да има подкрепа от държавата и то като втора кола! Имам малка бензинова за градско и по-голяма дизелова за извън града! Държавата трябва да поеме отговорност, ако иска екология! Аз няма да плащам печалбите на някои
  • #25
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Бавареца ( преди 9 месеца )
    С колко бустера си?Всички на терсене,ти наопаки.Продала ги е на тази цена и е реализирала печалба.Ако ги беше задържала при спад в акциите е щяла да загуби.Кати е като оракул при акциите.
  • #24
    3 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Разбрах ***, четеш заглавия и подкрепяш мнения на други неграмотници, но в статията пише, че Кати Уудс преди два месеца е имала акции на Тесла за 200 милиона, от тях този месец е продала акции за 100 милиона и в момента пак има акции за 200 милиона, защото само за последния месец е спечелила 50% от скока на акциите. Вие си четете заглавия и си измисляйте ваша реалност по заглавията. А после се обиждайте като ви кажат че сте неграмотни и на 50% месечна печалба, казвате загуба.
  • #23
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Фен ( преди 9 месеца )
    Бустер,при връх от 400 долара за акция на Тесла,сегашните 244 долара загуба ли са или печалба?