IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият Fiat Brava всъщност е американска версия на 131

Автомобил с популярното в Европа име му появява зад океана е още в края на 70-те години

Колата, която ви показваме този път, далеч не е в идеално състояние, но пък е изключително любопитна от друга гледна точка. Повечето европейци никога не са виждали Fiat 131 с надпис "Brava", а свързват това име единствено с популярния едноименен модел от 90-те с неговите така характерни тройни задни светлини. Истината обаче е, че италианската марка използва това име доста по-рано - през 1978 година, когато пуска в Щатите адаптирана за местните условия версия на седана 131.


Fiat 131 Brava


По същество това е просто северноамериканска версия на Fiat 131 - има големи брони и скоростомер до 85 мили в час - все характерни елементи за американския пазар в онези години. Има, разбира се, и автоматична скоростна кутия, която е голяма рядкост в Европа, докато в САЩ вероятно повечето екземпляри са били поръчвани именно с такава трансмисия.


Fiat 131 Brava


Иначе, ако не броим типичните за американския пазар промени, Fiat 131 е получил и по-богато и по-луксозно серийно оборудване във версията "Brava". Примерът, показан на снимките, е с върховия за модел редови четирицилиндров бензинов двигател 2.0, който изпълнява ролята на флагман заедно с 2,5-литровия дизел.


Fiat 131 Brava


Колата е от 1980 г., като оригиналната обява можете да видите тук. Интересно е да се отбележи, че автомобилът разполага дори с работеща климатична инсталация. Според обявата, пробегът е около 54 000 мили.


Fiat 131 Brava

0 от 500