IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

САЩ въведоха нови санкции срещу водещите руски производители на автомобили

Ограниченията ще засегнат водещи компании като АвтоВАЗ, Москвич и групата Sollers

Министерството на финансите на САЩ обяви разширяването на антируските санкции. Нови ограничения бяха въведени срещу 170 физически и юридически лица, като тези мерки засегнаха и руската автомобилна индустрия. Това се съобщава на уебсайта на Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ .


АвтоВАЗ


По-специално, санкционирани са най-големият руски производител на автомобили АвтоВАЗ, възроденият Москвич, както и групата Sollers, която притежава УАЗ и редица заводи за сглобяване на автомобили в Руската федерация.

„С днешните санкции САЩ продължават нашата неуморна работа, насочена към прекъсване на руските военни вериги за доставки и лишаване на Путин от оборудването, технологиите и услугите, от които се нуждае, за да води варварска война срещу Украйна“, подчерта министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън .

Санкционирани са и руският Автодор, вагонопроизводителят Трансмашхолдинг и редица металургични предприятия. Освен това ограниченията важат за компании от Турция и ОАЕ, които са станали посредници при доставката на високотехнологични западни продукти за Руската федерация.

Формално забрана за сътрудничество със санкционирани компании е въведена само за граждани на САЩ, но юридически лица от други страни рискуват да бъдат обект на вторични санкции, ако продължат да си сътрудничат с Русия.


0 от 500