IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо гърлото на резервоара гние и как да предотвратите скъпи ремонти

Елементарна поддръжка може да спаси тази уязвима част от ламарините на колата

Просто така се случи, че живеем в истински ръждясал пояс: климатът и реагентите превръщат новата кола в стара за няколко години, а честите леки инциденти, характерни за големите градове, довършват работата. Но най-важната причина за преждевременното износване на колата без съмнение е пренебрежителното и повърхностно отношение към нея.


ръжда


Зареждане, измиване, обслужване веднъж годишно - това е целият списък от сервизни операции, с които обикновената кола се задоволява днес.  Как се отклонихме от пътя на внимателно и уважително отношение към това много скъпо, особено днес, технически сложно средство.

През последните 20 години производителите се опитват да ни убедят, че нормален човек всъщност сменя колата си с нова  на всеки три години, но това, както е добре известно (причините също)  не се отнася за родната действителност. За това трябва да полагаме малко повече грижи за личните си автомобили.

Ако сте от малцината, които се грижат за колата си, както редовно правеха нашите бащи, и дядовци не трябва да забравяте за такива такива възли като гърлото на резервоара за гориво. Тръбата, която влиза в резервоара е заобиколена от тънък метал, който може да изгние доста бързо. Защо? Всяка кухина има неприкрита страст към ръжда, а след това има и капки гориво, които редовно отмиват защитния слой на боята. Но най-важното, разбира се, е мръсотията: тя се натрупва и създава всички условия за корозия.

За да предотвратите проблеми от такомва естество, входът за горивото трябва да се наблюдава да е измит и почистен. Ако има дренаж, той трябва да се прчиства редовно и да се поддържа чист. Тогава водата няма да се застоява. Не е лошо да имате и парцал или кухненска хартия, с които можете веднага да премахнете разлятото горив или с други думи обръщайте внимание на кухината на гърлото при всяко цялостно измиване на колата.


0 от 500