IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Grand Kangoo дебютира с 1024 конфигурации на седалките

Най-практичният модел на френската марка ще се предлага с бензинов, дизелов или електрически мотор

В епохата на кросоувърите Renault е решен да даде на хората алтернатива, като поддържа многофункционалните превозни средства живи. На автосалона в Мюнхен френският производител представи новото Grand Kangoo което предлага максимална практичност на достъпна цена.


Renault Grand Kangoo


Новото MPV е базирано на третото поколение Kangoo, пуснато на пазара през 2020 г. и се предлага с модулен интериор със седем отделни седалки. Това е едно от най-универсалните превозни средства на пазара, тъй като лесно се превръща в товарен ван – нужно е само да се премахнат трите седалки от втория ред и двете от третия. Така товарният обем се увеличава от 500 литра (с всички седалки) до 3750 литра (ако и пътническата седалка до шофьора е смъкната).

Влизането и излизането от третия ред е лесно благодарение на двойните плъзгащи се врати с размери 83 см, което е с 18 см повече в сравнение със стандартното Kangoo. С пет седалки със система ISOFIX, Grand Kangoo е едно от най-подходящите за семейството превозни средства на пазара, като от. Renault посочват, че има не по-малко от 1024 конфигурации на седалките, като те не само може да се премахват, но и да се местят в различни посоки.


Renault Grand Kangoo


Функционалността позволява предмети с дължина до 3,11 метра да може да се съхраняват в купето след сгъване на седалката на предния пътник. В цялата кабина има над 58 литра място за съхранение, включително плъзгащо се чекмедже и тави за съхранение под втория ред седалки.

Пътниците в най-задната част имат достатъчно място за главите благодарение на плоската линия на покрива и се възползват от 164 мм пространство за коленете. Renault планира да продава новото Kangoo (моделна година 2024) с остъклена задна врата като стандарт, но също и с 2/3 или 1/3 остъкляване и задни врати с панти.


Renault Grand Kangoo


Купувачите ще могат да избират между бензинови, дизелови или електрически задвижвания. Новото MPV може да бъде оборудван с бензинов двигател със 130 к.с., свързан или с шестстепенна механична скоростна кутия, или със седемстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Дизелът с 95 к.с. работи само с шестстепенна механична скоростна кутия.

Що се отнася до електрическия вариант, той получава електрически мотор със 121 к.с. и 450 Нм. Grand Kangoo E-Tech има литиево-йонна батерия с използваем капацитет от 45 кВт/ч, което е достатъчно, за да измине 265 км в цикъла WLTP. Зарядното устройство DC добавя 170 к; за 27 минути или 80 к; за 10 минути благодарение на 80 кВт мощност. Използването на AC зарядно устройство ще зареди батерията от 10 до 80 процента за 2 часа и 40 минути.


Renault Grand Kangoo


Самата батерия е с гаранция за осем години или 160 000 км. Ако капацитетът падне под 70 процента в този интервал, Renault ще я замени безплатно. Други екстри на модела включват термопомпа, камера за заден ход, отопляеми предни седалки и волан, заедно с електрически задни прозорци и информационно-развлекателна система EasyLink.

Renault ще започне да приема поръчки в края на тази година и ще започне доставките в началото на 2024 г. Grand Kangoo ще се сглобява в завода Maubeuge в Северна Франция.


Още снимка на новото Renault Kangoo - вижте в галерията:


0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Хм, Хм ( преди 7 месеца )
    Абе, Рено, Рено, ама май си е баш Дачия Докер. Предполагам на следващия автосалон същия Докер ще го видим и като Мерцедес Цитан (или както там се нарича тяхната баничарка).Изобщо тоя "мултибрандинг" мен все повече ме изнервя и съзнателно започвам да избягвам колите от концерни като ФВ, Стелантис, Рено-Нисан, т.н. Счетоводството и маргетинга да не се мешат на инженеринга ако може.
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Тея луди ли са на такъв голям автомобил да предлагат само 45 квтч батерия на електро версията и само 95 коня на дизела..
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Бустер4о,приложи критично мислене и ще разбереш.
  • #1
    9 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    "Зарядното устройство DC добавя 170 к; за 27 минути или 80 к; за 10 минути благодарение на 80 кВт мощност. " За 27 минути какво добавя? 80 коня? 80 киловатчаса? 80 км? 80 кг? Или някакво друго 80к? Поредната статия, която трябва да се разшифрова за да разбереш какво точно са се опитвали да те информират. Чак не знам дали нарочно го правят, за да може всеки да си представя различно нещо и да объркват читателите?