IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият градски кросоувър на Renault ще се казва Kardian

Премиерата на глобалния модел ще бъде през октомври

Renault публикува изображение на нов градския кросоувър, който ще се предлага като глобален модел. Той ще се казва Kardian и ще се разположи в B-сегмента, като на пазарите извън Европа ще се настани между Duster и Sandero.


Renault Kardian


Премиерата на Kardian ще се състои на 25 октомври в Рио де Жанейро, като именно Латинска Америка ще бъде първият пазар, на който ще стъпи новият модел. Той е изграден на платформата CMF-B – същата която използват моделите на Dacia, а производството му ще се осъществява в Бразилия.

Засега липсва техническа информация за новия кросоувър. Известно е само, че той използва базата на Dacia Sandero Stepway и се позиционира като „градски B-class SUV". Името на новия модел е в съзвучие с английската дума „guardian“ и символизира „защита и сила".


Renault Kardian


Известна представа за това как ще изглежда новият модел дават патентни изображения, публикувани от Autoweek. Кросоувърът получава C-образни светлини в стил Captur, предна оптика на две нива с тесни дневни светлини, свързани с тънка хромирана лента, и двуцветен каросерия с черен покрив, релси и пластмасов боди кит.

По-рано беше съобщено, че Renault предвижда да започне производство в Бразилия и на нов 1,0-литров турбодвигател с 3 цилиндъра, като най-вероятно той ще бъде използван за Kardian.


0 от 500