IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още два популярни седана изчезват завинаги

Nissan ще пенсионира Altima и Versa през 2025 година

Още две превозни средства в намаляващия сегмент на седаните скоро ще изчезнат завинаги. Nissan Versa и по-големият му брат Altima ще бъдат спрени от производство през 2025 г., съобщава Automotive News, като се позовава на източник от японската компания.


Nissan Altima


Представител на Nissan не пожела да потвърди, но и не отрече информациите, като каза единствено, че към момента няма коментар. Към момента Altima, който претърпя фейслифт през миналата есен е в по-добра пазарна позиция от двата модела. Той беше вторият най-успеше н автомобил на марката през 2022 г. със 139 955 бройки, отстъпвайки единствено на Rogue (186 480).

За тази година продажбите на Altima са намалели с 19,6% - до 63 421 единици, но той все още изпреварва модела като Kicks, Frontier и Pathfinder, така че не е ясно на какво се дължи решението на Nissan да се откаже от този модел.


Nissan Versa


Що се касае до Versa, продажбите му за минала година са 13 396. По-слабо от него се справя само един друг модел на японската марка - вече спреният от производство Maxima (7110 бройки). В случая не се броят специални модели като GT-R, Z и електрическият Arya, който се появи по-късно през годината.

Любопитното е, че през тази година продажбите на Versa, който е сред най-евтините автомобили в САЩ, са скочили с 95,8% - до 11 014 бройки. Факт е обаче, че Nissan се е насочил към изцяло електрическо бъдеще, като вероятно Altima и Versa ще поемат по пътя на Maxima, който отстъпи мястото си на конвейера на електрически кросоувър. Освен това, японците готвят и седан, задвижван изцяло на ток, който ще излезе през 2026 г.


0 от 500