IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поредният клонинг на Defender се появи в Китай

Polestones 01 поразително напомня на модерното издание на всъдехода на Land Rover

Китайският стартъп за електрически превозни средства Polestones разкри първия си модел - седемместен SUV с дизайн, подобен на Land Rover Defender, създаден от известното италианско студио Pininfarina. Съобщава се, че Polestones 01, или както е известен в Китай, Jishi 01, ще се предлага в две различни дължини и с избор от шест- или седемместна конфигурация.


Polestones 01


Всички версии на Polestones 01 разполагат сс два електрически мотора – по един на всяка ос – в комбинация с 1,5-литров бензинов двигател с турбокомпресор в ролята на range extender. Според съобщения в китайските медии, общата мощност е 350 кВт, максималният въртящ момент е 750 Нм, а ускорението 0-100 км/ч става за 5,5 секунди.

Пробегът с едно зареждане трябва да е 234 км по цикъла CLTC. С бензиновия двигател, който служи като генератор обаче, пробегът нараства до 1113 км. Батерията се доставя от Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) и има 56 кВтч капацитет.


Polestones 01


Polestones 01 разполага с голям набор от стандартни функции за активна безопасност, чиято работа се обуславя от шест камери, пет радара, 12 ултразвукови сензора , както и един монтиран на покрива и два странични монтирани LiDAR устройства.

Интериорът му разполага с разгъваема кухня в задния капак, която включва индукционен плот за готвене и диспенсър за вода. Има и сгъваема беседка, която е интегрирана в покрива на колата и може да се сглоби за пет минути.


Polestones 01

Polestones 01


Polestones е EV стартъп, собственост на Rox Motor, който също е сравнително нов в автомобилния пейзаж. Водещите доставчици и партньори на Polestones са добре известни имена в индустрията, като Bosch, CATL, Continental, Valeo и Pininfarina.

0 от 500