IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW променя решетката на новите си модели

Концепцията Vision Neue Klasse показва „дишащи ноздри“, на които баварците ще залагат

Германският производител BMW разкри новия дизайн на „ноздрите“ на радиаторната решетка, които ще използват част от бъдещите модели на марката. Той ще дебютира на концепцията Vision Neue Klasse. Тя ще бъде показана на 2 септември, като това ще е първото BMW с нова електрическа архитектура, а външният му вид ще определи посоката на дизайна на баварските автомобили.


BMW Neue Klasse


Краткото видео, публикувано в Twitter (X) показва „ноздрите", които представляват два екрана с бели елементи, наподобяващи ламелите на традиционна решетка. Според дизайнерите на марката, плавните преливания на светлина трябва да имитират дишане.

Всъщност, ъгловатите линии напомнят на контура на предната решетка на i Vision Dee Concept, който BMW представи на CES в Лас Вегас през януари, за да демонстрира най-новите технологии. В центъра на Vision Neue Klasse има релефно лого на марката, което сякаш е щамповано в самия капак.

Това не е първият тийзър на концепцията. По-рано тази седмица BMW публикува размазано изображение на задни светлини с подобни светлинни елементи. В салона вместо гигантски дисплей в горната част на предния панел ще бъде разположен тънък екран с най-необходимата информация.

Ръководството на BMW отбеляза, че концепцията ще бъде близка до серийните автомобили на платформата Neue Klasse. Компанията планира да изгради шест електрически автомобила върху него, като ги пусне с разлика от две години. Първият ще бъде седан, вторият - компактен кросоувър. Новата архитектура позволява използването на задвижващи система с мощност до 1314 конски сили и батерии с капацитет от 75 до 150 кВт/ч Това ще бъдат батерии от поколение Gen6, които са с 50% по-евтини за производство и осигуряват 30 процента по-голям обхват от по-старите батерии с подобен капацитет.


0 от 500