IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи още по-голямо 5-Series

Новата версия на луксозния седан получи киносалона на 7-Series

BMW представи новата 5-Series за пазарите в Северна Америка и Европа през май тази година, а сега автомобилният производител показа и версията за китайския пазар. Там луксозния сездан ще се сглобява с електрическото i5 в завода на съвместното предприятие BMW-Brilliance.


BMW 5-Series


С дължина от 5059 мм 5-Series вече е по-дълго от своя предшественик, но в Китай моделът ще се предлага само в удължен вариант (LWB). Засега производителят на посочва размерите на седана, но като се има предвид, че предишното поколение на 5-Series L беше с 13 см по-дълго от стандартния модел, то новият модел би трябвало да е дълъг около 5181 мм. За сравнение, дължината на стандартната 7-Series е 5391 мм.

Увеличението се отразява на междуосието на автомобил и съответно на пространството в салона. От него печелят пътниците на задния ред седалки, които ще имат повече място за краката си. Това обаче не е единственото подобрение спрямо стандартната 5-Series – китайският вариант получава 31,1-инчов панорамен дисплей с 8K резолюция и 5G свързаност, взаимстван от флагмана 7-Series.


BMW 5-Series


Други функции, налични както за модела с вътрешно горене, така и за неговия изцяло електрически вариант, включват четиризонов климатроник и първокласна аудио-система Bower & Wilkins.

Китайският вариант на седана не е променян на външен вид. Докато новите LED-фарове и контурното осветление на решетките в предната част са познати, моделът стандартно получава ексклузивно за местния пазар осветено „5“. То се намира в областта на „Извивката на Хофмайстер“ на С-колоната и пулсира в светлосиньо на i5, когато автомобилът се зарежда. При 5-Series с ДВГ номерът свети в бяло.


Още снимки на удължената 5-Series - вижте в галерията:


0 от 500