IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce представи още един уникат

Роудстърът Amethyst Droptail получи аеродинамична дървена повърхност

Само преди дни Rolls-Royce представи купето La Rose Noire, който е част от ограничената серия Droptail, състояща се от 4 автомобила, и ще бъде новият върхов модел в гамата на марката. Сега британският производител показва втори Droptail, като това е роудстър с името Amethyst, който също е направен по поръчка на клиент.


Rolls-Royce Amethyst Droptail


Отвън специалният Rolls-Royce има двуцветна цветова комбинация. Цветето Globe Amaranth е вдъхновило мекото лилаво, което служи като основно покритие на автомобила, като автомобилният производител го е съчетал с наситено лилава боя Amethyst. Лилавото се отличава със сребрист оттенък, докато по-тъмният нюанс смесва сини, червени и виолетови слюдени люспи, за да подсили блясъка.

Роудстърът получава и 22-цолови полирани алуминиеви джанти, в които също има лилаво. Решетката на автомобила е полирана на ръка, като постигането на идеалното покритие е отнело 50 часа. Под решетката се намира долният всмукателен отвор, изработен от лек композитен материал, като той има 202 ръчно полирани блокчета от неръждаема стомана, боядисани с оттенъка Globe Amaranth.


Rolls-Royce Amethyst Droptail


Аеродинамичният заден панел се отличава с голяма функционална дървена повърхност. Компанията твърди, че това е „единствената в света „сурова“ дървена повърхност, която произвежда притискаща сила“ върху нов автомобил. Клиентът е поискал от автомобилния производител да проектира електрохромно стъкло, което може да променя цвета си. За целта производителят е трябвало да експериментира с 60 итерации на стъкло, преди да бъде постигнат желания резултат.

Стъклото е напълно непрозрачно, когато е деактивирано, с лилав оттенък. Когато е полупрозрачно, то има нюанс, който съответства на кафявите кожени седалки Sand Dunes в интериора. Там се залага на тъмно дърво и кожа в контраст с меко лилаво.


Rolls-Royce Amethyst Droptail


Автомобилният производител е тествал цялата дървесина в салона, за да гарантира, че отговаря на същите стандарти за издръжливост като екстериорните части. Всички детайли са били изложени на слънчева светлина, дъжд и температурни колебания.

Централният елемент на арматурното табло идва от Vacheron Constantin и е ръчно изработен в Женева с механизъм с ръчно навиване. Собственикът има възможност да свали часовника, който има двуретрограден дисплей и двуаксиален турбийон, и да го съхранява отделно от автомобила.


Още снимки на уникалния автомобил - вижте в галерията:


0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    ти на течение ли си спал 10 сменени тенекии на цената на бизнесджет
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Това което е на снимките не може да се оценява по обичайните автомобилни критерии. Само за пример: часовникът в таблото на автомобила сам по себе си е произведение на изкуството, интегриран в друго произведение на изкуството тоест самия автомобил(ролс ройс ). Мисля, че има запознати от коментиращите и те са наясно защо пиша това!
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Когато направиш индивидуална каросерия и всички вложени материали и труд са с най високото възможно качество имаш право да искаш и подходяща цена, тези които го купуват са всичко друго но не и ***. Тоест плащаш си едни 30-40 милиона долара и получаваш това което е на снимките!!!!
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    уникат само за ценители спри да търсиш започни да караш тези с цената съвсем изплискаха водата
  • #3
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Лудория ( преди 8 месеца )
    Отзад Форд, отпред корейски автомобил, по-средата лукс... Модерни времена...
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Добре е ( преди 8 месеца )
    Готино БМВ
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Джемисън в чалготека ( преди 8 месеца )
    Само за мъже