IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Карък на годината – пилот остана без гориво на метри от финала

Вижте как японец беше принуден да бута колата си, за да пресече финалната линия (ВИДЕО)

Японският пилот Макс Оридо загуби по възможно най-нелепия начин състезанието от сериите Asian GT4, проведено на пистата в Окаяма през уикенда. Той се виждаше като победител в надпреварата, тъй като имаше сериозен аванс пред следващия в класирането, но определено късметът не беше на негова страна.


свършил бензин


Оридо и съотборникът му Масаки Кано (в състезанието пилотите се сменят като в сериите „Льо Ман) имаха 33 секунди презд Toyota GR Supra GT4, пилотирана от Харидарма Манопо и Сейта Нонака. Точно след последния завой бензинът на колата на лидерите - BMW M4 GT4, свърши и автомобилът спря на няколко метра преди карирания флаг.

Както се вижда от видеото, Оридо излиза от колата и се опитва да я добута до финала. За негово най-голямо съжаление обаче разликата, която е натрупал до момента, се оказва недостатъчно и той е задминат първо от намиращата се на второ място Toyota GR Supra GT4, а след това и от още 5 други автомобила.



След финала Оридо призна, че умишлено е намалил скоростта във финалния завой, тъй като е трябвало да се съобрази с времето (според правилника, ако пристигне преди да изтече часовникът, ще бъде наказан). Той и съотборникът му обаче имаха късмет като цяло, тъй като доминираха във втория старт и победиха, като станаха шампиони на Fanatex Japan Cup за 2023 г.


0 от 500