IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пиян шофьор „превъртя“ дрегера при проверка

Устройството отчете максималните 6 промила, при които човек трябва да е умрял

Украинец най-вероятно ще счупи рекорда за най-пиян шофьор, хванат при проверка. Той бил в такова състояние, че дрегерът на полицейските служители показал максималната стойност, за която е програмиран, съобщават местните медии.


пиян шофьор


Случаят е от град Тернопил, където полицейски служители спрели автомобил Fiat за проверка. Още в първата комуникация с шофьора станало ясно, че той е в нетрезво състояние. Служителите на реда му предложили да бъде тестван с дрегер и той се е съгласил.

При проверката обаче дрегерът отчел максималната стойност, за която е програмиран – 6 промила, след което блокирал. А това означава, че алкохолът в кръвта на шофьора е дори повече, съобщават от местното управление на полицията. И допълват, че според лекарите 5 промила са фатални за човешкия организъм.

Максимално допустимата стойност в Украйна е 0,2 промила, като остава загадка как изобщо човекът зад волана е шофирал, без да предизвика инцидент Санкцията за подобно провинение е глоба от 17 000 гривни (около 850 лева) и отнемане на шофьорската книжка за една година.


0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Вече не карам пил ( преди 11 месеца )
    Преди години, като ме хванаха, бях с 1.2 Бях изпил 4 домашни и кюпак бира. Не мога да си го представя умножено по 5.
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Йордане, снимай я и я покажи да я видим. Докажи го. Всеки може да каже нещо, но не всичко е истина, нали. Аз, ако ти кажа, че моята проба е била 5 промила ще повярваш ли?
  • #9
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Man40 ( преди 1 година )
    Значи, устройството не показва вярно, а в повече и то доста?!
  • #8
    8 rate up comment 6 rate down comment
    До номер7 ( преди 1 година )
    Иордане паткане ти си убиец
  • #7
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Йордан ( преди 1 година )
    До#6...Кой те излъга кръвната проба ...моята беше 4.02...
  • #6
    25 rate up comment 8 rate down comment
    до #1 ( преди 1 година )
    Няма с кръвна проба засечени над 4 промила. Стига с тези весникарските глупости за някакви фантастични промили. Полицейските апарати са много неточни и дават големи отклонения. Испий само една бира, но бързо и надуй веднага да видиш какво ще ти покаже. Над 1 промил ще е гарантирам ти. Изчакай и след 20-тина минути ще видиш, че ще падне под 0,2. Също зависи и какво си ял. Ако си пил на гладно, гарантирам, че при малк количества ще покаже много. Изпробвано е това което пиша с полицейски апарат.
  • #5
    32 rate up comment 14 rate down comment
    Рамбо силек ( преди 1 година )
    От 6 промила не се умира. Рекорда е 14.7 и човека още си е жив и здрав. Кръвна проба е истината. Но искам на укритата да им взимат колите. Украинска кола под 50 бона не съм виждал.
  • #4
    31 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Пълни простотии. Дайте резултата от кръвната проба, а не от тези неточни апарати за мерене. Не случайно кръвната проба важи в съда, а не това, което е показал мобилният уред, който винаги може да даде някакви отклонения и нереални показатели.
  • #3
    53 rate up comment 37 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Поне няма да му вземат колата като в "европейска" българия! Умно-красивитетния *** направи така, че да изпиеш едно обезболяващо на път е по-голямо престъпление от това да сгазиш някой... жалка шайка с тежки мозъчни дефицити... а поддръжниците им с още по-големи!
  • #2
    16 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    извинявам се "защото ГО е ударил маневриращия камион" - пияния не е имал вина