IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперколата на Alfa Romeo ще се казва 33

Машината ще бъде кръстена на легендарния спортист 33 Stradale

Alfa Romeo ще разкрие предстоящия си суперавтомобил на 30 август. Autocar съобщава, че италианският производител нарече въпросния суперавтомобил 33, в чест на емблематичния 33 Stradale с централно разположен двигател, произвеждан между 1967 и 1969 г.; по-късно Alfa Romeo използва означението 33 и за двете поколения на наследника на Alfasud през 80-те години. По-рано се спекулираше, че новият суперавтомобил може да се нарича 6C, което да го доближи до вече спрения от производство четирицилиндров 4C и 8C Competizione с неговия атмосферен V8.


Alfa Romeo 33


Съобщава се, че ще бъдат произведени само 33 екземпляра от новата Alfa Romeo 33, като всеки ще бъде на цена над 1 милион евро. Очакваната максимална скорост на суперколата също е 333 км/ч.

Очаква се така нареченото Alfa Romeo 33 да се задвижва или от версия на 2,9-литровия V6 двигател с два турбокомпресор от Giulia Quadrifoglio, или от версия на централно разположения V6 двигател Nettuno twin turbo от Maserati MC20. Неотдавна италианците от Quattroroute споделиха, че 33 ще използва агрегата на Maserati, допълнен с поне един електрически мотор за обща системна мощност от над 800 к.с.


Alfa Romeo 33


Според изпълнителния директор на Alfa Romeo Жан-Филип Импарато, новият суперавтомобил няма да следва директно дизайна на оригиналния 33 Stradale. Вместо това се очаква да включва модерни интерпретации на различни елементи от емблематичната спортна кола. Сред очакваните дизайнерски решения са специфично оформени врати, които заемат и част от площта на покрива за по-лесен достъп на пилота и копилота - много характерен елемент на класическата 33. Мотото на новата супермашина гласи „Il corragio di sognare“, което в превод означава „осмели се да мечтаеш.

0 от 500