IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Коя е най-ненадеждната японска кола?

Дори индустрия, известна с качеството на автомобилите си, има провали

Когато човек си мисли за японски автомобили, много често наум му идва думата „надеждност“. Въпреки това, дори в Страната на изгряващото слънце, има случаи на превозни средства, които не отговарят на стандартите за надеждност, очаквани от японските производители. Кой японски автомобил обаче е най-малко надежден от всички?


Mazda RX-8


Според автомобилното издание Carscoops, това е Mazda RX-8. Автомобилът е оборудван с роторен (Ванкелов) двигател, който създава големи проблеми на собственика. И ако по-голяма част от задвижващите агрегати на моделите на водещите японски производители изкарват без проблем 250 000 км (а дори и повече), моторът на RX-8 се нуждае от ремонт още преди да е стигнал и 1/3 от този пробег.

И ако лошата слава на купето на Mazda се дължи на сложен и проблемен двигател, то няколко модела на Nissan пострадаха сериозно от качеството на безстепенната скоростна кутия на JATCO. Заради нея Nissan трябваше да плати близо 280 млн долара по искове за дефектна трансмисия на на собственици на Rogue, Pathfinder и Infiniti QX60.


Nissan Murano


Оригиналният Nissan Murano имаше подобни проблеми със CVT, като се оказа, че при голяма част от собствениците на модела се налага замяна, а не ремонт на скоростната кутия.

През последните месеци стана ясно, че Toyota GR86 и Subaru BRZ имат сериозни проблеми с маслото, които могат да причинят катастрофална повреда на двигателя. Все ще не е напълно ясно какво точно се случва, но форумите на собственици на тези два модела по цял свят са пълни с оплаквания. И нещата тепърва ще ескалират, като се очаква реакция и на двата производителя.


0 от 500