IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche вкарва Cayenne в сервизите заради софтуерна грешка

Акцията ще засегне 3000 кросоувъра, продадени на американския пазар

Cayenne е най-продаваният модел на Porshe в историята на компанията. Луксозният SUV наскоро беше обновен, но сега се оказа, че има проблем с безопасността. При около 3000 екземпляра, произведени за пазара в САЩ, са открити проблеми със софтуера. Всички те те са произведени 23 март и 23 юни тази година.


Porsche Cayenne


Германската компания ще изтегли всеки екземпляр от модела, който е продаден в САЩ до 23 юни. Това са версиите с V6 двигател, както Turbo GT. Според Porsche предупредителните светлини за опасност и светлините за паркиране може да не светят по предназначение. Ако те се включат в рамките на 10 секунди след изключването на блока за управление, аварийните и паркинг светлините няма да светят.

Блокът за управление е електронният мозък, който управлява мрежата за данни на автомобила. Предстои собствениците на засегнатите коли да бъдат информирани за това изтегляне, което ще се случи около 26 септември. Превозните средства, произведени след 23 юни, разполагат с актуализиран софтуер и нямат проблем.


Porsche Cayenne


Вероятно това ще е последният Cayenne с двигател с вътрешно горене. Стартовата цена в САЩ преди данъци и допълнителни екстри започва от 79 200 долара. E-Hybrid, който заема V6 от базовия вариант, започва от 91 700 долара. За Cayenne S с V8 двигател цената става 95 700 долара.

Гамата Cayenne Coupe е оглавявана от Turbo GT, което стартира от впечатляващите 196 300 долара. За момента това е най-мощният Cayenne. Не след дълго Turbo GT с 650 конски сили ще се присъедини към Plug-in хибридна V8 спецификация. Смята се, че ще се нарича Turbo E-Hybrid. Потвърден е в Европа и ще има 690 конски сили.


Porsche Cayenne


Извън вариантите с двигатели с вътрешно горене, Porsche работи върху първия си Cayenne EV. Той ще бъде пуснат на пазара най-рано през 2025 г. Към него ще се присъедини Macan EV и все още неназован електрически автомобил с три реда седалки. Офанзивата с нулеви емисии допълнително ще е ново поколение на 718, включващо Boxster EV и Cayman EV.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 8 месеца )
    Всъщност хората си купуват SUV-овете на Порше заради качеството на изработка, надеждността им, лукса, който предлагат и не на последно място - доста по-доброто пътно поведение спрямо останалите производители на подобен тип автомобили. Само давам пример - един Рейнд Роувър спорт се усеща като автобус в сравнение с Cayenne Turbo S.
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Striker ( преди 8 месеца )
    То само тоя толуп да беше грешка.. То не бяха Кайен, Макан и какви ли не безсмислици. Единствено Панамера и Тайкан са нещо смислено, освен 911 и производните му.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    За мен е безсмислено да се взима порше, което не е спортно купе, но хора всякакви
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    новите кайени меки хибриди ли са, не че имам възможност да си взема но ми е интересно. то малко се обезсмисля имането на порше ако са меки хибриди