IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche се опита да скрие Исус Христос и се наложи да се извинява

Германският производител направи гаф с рекламата на последната версия на 911

Голям гаф направи Porsche, опитвайки да отбележи подобаващо 60-ата годишнина на емблематичния модел 911. Германската компания снима промоционален клип в Лисабон на прочутия мост „25 април“, по който автомобилът минава. На заден план на хълма трябва да се вижда известната статуя „Кристо Рей“, но монтажистите я изтриха.


Porsche 911 реклама


Рекламата, която показва ретро и по-нови версии на легендарния автомобил, кръстосващ из планините, обаче привлече внимание, след като зрителите забелязаха, че масивната статуя на Исус Христос липсва. Във видеото обаче се вижда само огромният бетонен цокъл, върху който стои статуята, докато автомобилът на Porsche минава по висящия мост.

Германският производител се извини за случката, като го нарече „грешка“ и качи нова версия на видеоклипа в YouTube, която включва целия монумент. „Съжаляваме за причинената обида. Това е грешка и оригиналният филм вече е онлайн", коментира говорител на Porsche. -


Porsche 911 реклама


Промоционалното видео представя новия модел Porsche 9/11 S/T, който струва 270 000 евро и развива максимална скорост 300 км/ч. От него са произведени само 1963 екземпляра. Броят се идентифицира с годината на производство - 1963 г.

Що се отнася до гигантската статуя в Лисабон, тя датира от 50-те години на миналия век и е издигната в знак на благодарност, че португалците са оцелели през ужасите на Втората световна война, в която страната официално е неутрална.


Porsche 911 реклама


На нея е изобразен Христос с вдигнати ръце, благославящ глада. Посетителите могат да се насладят на спираща дъха гледка към столицата от високата 75 метра платформа за наблюдение.


0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 8 месеца )
    Махат се такива символи при рекламите, за да не ревнат от разни организации че се злоупотребява и се използват за комерсиална цел. По юридически, не идеологически причини. Сега ще се надигне протест от Ватикана(или някоя друга подобна алчна организация ) , че се използва ликът на Христос за комерсиални цели. И ще започнат дела за милиони. Вие къде забихте към Исляма?! Параноята тресе невежите.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 5 ( преди 8 месеца )
    Евала българино. Благодарение на такива като теб нацията ни съществува стотин години.
  • #5
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Ох, Докторе ( преди 8 месеца )
    И защо пък трябва да показват този измислен фентъзи герои?
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Но комент ( преди 8 месеца )
    Тъпигерманци
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Край ( преди 8 месеца )
    Преди 4-5 г. В лидъл бяха изрязали кръстовете на църквите от Санторини. За да продават на мюсюлманите сирене - кръста заличават.
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Край ( преди 8 месеца )
    Капитала не признава Господ. Бог само им пречи на парите. За да продават на арабухите са готови и да се обрежат и жените си да забулят.
  • #1
    20 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    "...Христос с вдигнати ръце, благославящ глада." !?!?!? В тоя сайт са буквално "хвани единия, удари другия"- от некадърниик нагоре! Дъ Въ и Бъ в драскачите простиии!