IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hennessey представи най-бързия роудстър на планетата

„Откритата“ версия на F5 Revolution развива 1817 конски сили и ще струва 3 милиона долара

Ателието Hennessey, което вече е самостоятелен автомобилен производител, обеща да представи нова версия на Venom F5 по време седмицата на автомобилите в Монтерей. В компанията обаче явно нямат търпение и 10 дни по-рано показаха снимки и разкриха информация за най-новото си творение.


Hennessey F5 Revolution Roadster


Хиперколата се казва F5 Revolution Roadster и представлява вариант с отворен покрив на купето F5 Revolution, което дебютира още през януари. Всъщност автомобилът беше загатнат още през вай, когато когато Hennessey публикува във Facebook снимка на шефа на компанията Джон Hennessey, стоящ с легендата на NBA - Майкъл Джордан, до черен Venom F5. В публикацията се казва, че колата е „специален Venom F5 за специален приятел“ и сега става ясно защо.

Ако сте запознати с F5 Revolution, може да намерите някои визуални разлики при Revolution Roadster. Той получава нови елементи с по-големи сплитери и дифузори и голямо крило отзад . Роудстърът получава и покрив над двигателя, който е свързан с капака на двигателя и припокрива леко кабината, когато една част от покрива на колата е извадена.


Hennessey F5 Revolution Roadster


При F5 Revolution Roadster този елемент е изработен от твърд композит от въглеродни влакна и е облицован с Alcantara отвътре. От Hennessey твърдят, че е закрепен във фиксирана позиция с резета с висока якост и тежи само 8 кг, което улеснява изваждането му.

Промени в задвижването няма и роудстърът разчита на същия 6,6-литров V8 двигател с двойно турбо като на купето. Той развива 1817 к.с., като позволява развиването на „над 300 мили в час“, което означава повече от 483 км/ч. Максимална скорост на купето и роудстъра не се посочват, но не е тайна, че Hennessey смята да атакува световния рекорд, като поставената цел е преминаване на границата от 500 км/ч.


Hennessey F5 Revolution Roadster


Hennessey ще направи само 12 бройки от F5 Revolution Roadsters на цена от 3 милиона долара всяка и те вече са разпродадени. Публикацията на компанията във Facebook от май предполага, че Майкъл Джордан е собственик на първият, но това не е официално потвърдено.

Известно е обаче, че всеки F5 Revolution Roadster ще бъде уникален, включващ различни комбинации от цветове и тапицерия. Автомобилът, който се вижда тук, е първият от петте модела Bare Carbon, включващ открити въглеродни влакна с жълта облицовка.


Още снимки на роудстъра - вижте в галерията:


0 от 500