IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата кола на Hennessey ще бъде в стила на Carrera GT

За модела са предвидени атмосферен двигател и механични скорости

Базираната в Тексас компания Hennessey еволюира от сервиз за тунинг до легитимен производите за хиперавтомобили, след като пусна своя първи модел Venom F5, който е базиран на Lotus Exige Venom GT. Сега фирмата е заета с производството на версиите Coupe, Roadster и Revolution, които са фокусирани върху писта, но едновременно с това планира и нов модел, който през 2027 или 2028 г.


Hennessey

Porsche 911

Собственикът Джон Хенеси разкри някои подробности за бъдещата кола, която ще вдъхновена от Porsche Carrera GT. Той отказа да даде подробности, но това ще бъде аналогова машина с отворен покрив, потенциално с атмосферен двигател, който е свързан с ръчна скоростна кутия.

Предшественикът на Porsche 918 Spyder представляваше тарга с атмосферен V10, така че колата на Hennessey явно ще е нещо подобно. Първоначално беше планирано следващият модел да бъде електрически Гранд Турър с колела, който са излезе през 2026 г. Колата с дължина над 6 метра и 4 места обаче ще се появи едва в края на десетилетието-

Необикновеното превозно средство ще получи пробег от 1000 км с едно зареждане и ще развива 322 км/ч. Неговото отлагане във времето беше обяснено от Hennessey с „нежелание за сбогуване с двигателя с вътрешно горене“.


0 от 500