IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Анти-SUV активисти нарязаха гумите на 60 Land Rover

Атаката е отмъщение за смъртта на две момичета, ударени от Defender пред училището им

Дилърски център на Land Rover в английския град Екзитър беше атакуван от група активисти, борещи се за ограничаването на използването на SUV-автомобили в градовете, в резултат на което гумите на 60 автомобила бяха нарязани.


Tyre Extinguishers


Групата, която се нарича Tyre Extinguishers (в буквален превод „Пожарогасители на гуми“) обяви, че нейни съмишленици са нападнали представителство Vertu Land Rover в Екзитър, като публикува и видео в социалните мрежи. Картината на записа е неясна, тъй като е твърде тъмно, но се чува как гумите спадат, след като са нарязани.

Настроенията срещу SUV-автомобилите не са нещо ново, като подобни нападения се случват редовно през последната година. Действията на Tyre Extinguishers обаче се активизираха, след като две 8-годишни момичета загинаха на 6 юли, блъснати от Land Rover пред училището си в Уимбълдън. При инцидента беше арестувана 46-годишната шофьорка на всъдехода, която сега е на свобода под гаранция.

„В отговор на трагичния инцидент от 6 юли, когато шофьор на SUV Land Rover блъсна 15 човека и уби две невинни момичета Tyre Extinguishers унищожиха всички гуми на най-малко 60 превозни средства в центъра на JLR в Екзитър. При SUV опасността от смърт след удар на дете е 8 пъти по-висока в сравнение с по-малките автомобили и ние вярваме, че е крайно време те да бъдат спрени“, се казва в изявление на официалния сайт на активистите.

Tyre Extinguishers са категорични, че ще продължат с подобни акции, за да спасят човешки животи, както и да намалят вредното въздействие на SUV-автомобилите върху околната среда. Това обаче едва ли е утеха за собствениците на дилърския център, които искат наказания за активистите заради методите им на протест. Те са уведомили полицията, която издирва извършителите.


0 от 500