IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всяка втора електрическа кола в света се кара в Китай

САЩ и Германия заемат втора и трета позиция по брой на електрифицирани превозни средства

Повече от половината от всички изцяло електрически автомобили и тези с хибридни силови трактове в света се експлоатират в Китай. Информацията е следствие от мащабно проучване на изследователския институт ZSW, цитирано от DPA.


Китай електромобили


По данни от въпросния изследователски институт, в началото на 2023 година по китайските пътища са се движили 14.6 милиона електрически коли, което е 53 процента от общия им брой в света, който пък е 27.7 милиона коли.

На второ място са САЩ, но с далеч по-малко електрифицирани коли. Там са регистрирани 3.4 милиона електрически коли. На трето място е Германия, където има 1.9 милиона автомобила, захранвани на ток.

Франция и Великобритания са на четвърто и пето място съответно с 1.1 милиона и един милион електрически коли. Според ZSW Китай не само доминира на пазара на електромобили, но тази тенденция продължава да е във възходяща посока и разликата ще продължи да се увеличава.

В другите държави електрификацията на автомобилния парк върви доста по-трудно. От института дават пример с Германия, която, както вече споменахме, е третата държава в света с най-много регистрирани електромобили.

„Ако Германия възнамерява да изпълни заявената си цел да пусне 15 милиона електрически коли на улицата до 2030 година, тя трябва да регистрира годишно два пъти повече превозни средства, отколкото през 2022-а.“, каза Андреас Пютнер, представител на института.


0 от 500
  • #73
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Също както като му снимах касовата бележка пред зарядната на masterhaus докато ми обясняваше че вися по цял ден на дивана, като бележката беше с час 5 мин. след като ми го беше написал и няма как да не съм бил в магазина докато съм писал.На другия ден обясняваше, че бележката беше фалшива и 5 мин. по-късно снимах и качих в YouTube както бележката така и напазаруваното на терасата на измисления закупен апартамент на цената на две тесли. Не задавайте въпроси, на който не може да понесете отговора!
  • #72
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Точно така е, един час след като гостенина и турбо ми казаха че не съм монтирал такъв чип и не съм сменял диференциал, защото няма iveco със задно предаване и няма как да съм сменял диференциал, аз също и че не съществуват такива модули, аз отидох на първия паркинг и намерих точно iveco 180 коня, като има чип точно за средната мощност точно от 40 коня, а не по-големия или по-малкия, на който очевидно му е сменен диференциала защото са различни цветове с кардана. На всеки паркинг има такова Ивеко
  • #71
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Бъзикам се,нямам пари за такава кола.Но нищо не пречи да направя снимката с вдигнат капак,ако собственикът се появи и няма нищо против това.Ако направя снимката какво ще излезе,че имам Ескалейд?Кой знае на кой паркинг си направил клипа с Ивекото.
  • #70
    1 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Отвори му капака на двигателя и сложи бележката там. Точно до модула за чип тунинг. Тогава ще ти повярвам че е твой. И по възможност в рамките на час-два откакто те помоля, както правя аз.
  • #69
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 8 месеца )
    Снимах един Кадилак Ескалейд с бележка Гост,мой е да знаеш.Къде да ти пратя снимката?
  • #68
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    А това че си на плажа и правиш замък И същото време пишеш е физически невъзможно за тебе. Първо никога не пишеш от телефон, защото нямаш мегабайти, а след това дори не можеш да си представиш че някой може да пише и да прави нещо друго в същото време.
  • #67
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 8 месеца )
    Това ли има на клипа?Нещо не се отваря при мен.Смяташ това за доказателство?Това само доказва как един лаик си харчи парите за глупости и сам си вярва.На плажа днес е приятно,правим пясъчен замък с дъщерята.
  • #66
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    А още по-забавно е, да караш с ботуши точно в деня с най-големи жеги, които са рекордни за всички времена! На калпав шофьор и джапанките му пречат! А дори Дунев, истинският Дунев, използва тези кутийки, като доказва на клиентите С колко се вдига мощността на Дино стенда. А рейсърите които си ги слагат не се интересуват толкова от мощността, а от времената които постигат. Ако можеш да препишеш усещането на за ускорение на плацебо ефект, хронометъра няма как да лъже! Кутийката дава повече опции.
  • #65
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Имаш хубави черни джапанки.Знаеш ли,забранено е да се кара с чехли и джапанки.
  • #64
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До 50.Какво доказваш с това кино,смехурко?Поне си уцелил къде е диференциала имаш напредък.Купил си нашия смехурко една кутийка с два кабела по интернет с указания за монтаж и голеееми обещания за повишаване на мощността.Те такива като теб ги хранят интернет търговците.Баща ми преди 35 години беше купил турбохомогенизатор за карбуратора на Москвича с обещание за 30 процента икономия и увеличаване на мощността. Двигателя взе да глъхне и взе да гори над 10/100 при нормално 8/100.