IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi направи ван за рали

Специалните Delica отбелязват 55-годишнината на модела

Моделът Mitsubishi Delica ще навърши 55 години през 2023 г. В случай, че никога не сте чували за него, това е ван, който е роден през 1968 г. като лекотоварно превозно средство. Първоначално е проектиран с каросерия пикап и ван, като е базиран на съкратена версия на шасито Canter със странични елементи.


Mitsubishi Delica D:5


В своята повече от половинвековна история той е завладял публиката по цял свят. И сега търговският автомобил става наистина див. За да отпразнува своята история, Mitsubishi реши да използва Asia Cross Country Rally, където автомобилът ще е официално поддържащо превозно средство за екипа на компанията.

За да отбележи 55-ата годишнината на Delica, Mitsubishi Motors предоставя общо четири помощни превозни средства за екипа на Mitsubishi Ralliart. Специалната версия на микробуса, разработена за тежкото състезание в Азия, е оборудвана с всички стандартни характеристики на Delica D:5. В това число са подсилената стоманена каросерия и електронно контролираната система за задвижване на всички колела, която предлага високо ниво на маневреност и поведение на пътя при всякакви метеорологични условия.


Mitsubishi Delica D:5


В допълнение японските инженери са решила да оборудват четирите превозни средства с някои „подсилващи“ аксесоари - стандартните алуминиеви джанти са заменени с по-здрави с гуми за всякакъв терен Yokohama- Те са предназначени за използване на кални повърхности, за да издържат цялото времетраене на ралито.

Един от четирите Mitsubishi Delica D:5, използвани в рали Азия, ще бъде за транспортиране на шефа на отбора Кацумо Масуока, който ще може да използва превозното средство, за да наблюдава отблизо състезаващите се пикапа L200 екипажи в реално време. Този ван, който вероятно ще бъде най-често използваният по време на събитието, е оборудван с предно и задно окачване Jaos за по-удобно шофиране по неравен терен.


Още снимки на рали-вана - вижте в галерията:


0 от 500