IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi разкри дизайна на нов компактен SUV

Задвижването на модела е известно, но не и името му

Японският производител Mitsubishi явно няма търпение да подмлади гамата си от модели, включваща познатите ни ASX, Colt и L200. Сега обаче в нея влизда и нов компактен SUV, чийто външен вид беше показан от компанията-производител.


Mitsubishi


Премиерата на модела ще се състои на 10 август по време на Международното автомобилно изложение в Индонезия. Подробности за автомобила не се съобщават, но външният му вид е добре познат от концепцията XFC, представена през миналата година.

В допълнение към информацията има и първи технически данни: Mitsubishi съобщава, че автомобилът ще се предлага с 1,5-литров двигател, безстепенна трансмисия (CVT) и задвижване на предните колела. Той ще се движи на 18-цолови джанти и ще предлага пътен просвет от 222 мм, който е водещ в този сегмент.


Mitsubishi


По отношение на размерите, компактният SUV е дълъг 4390 мм, широк 1810 мм и висок 1660 мм. Това го прави по-голям във всички посоки от ASX, който всъщност представлява двойник на Renault Captur. Новият модел обаче се рекламира като „чист“ проект на Mitsubishi, предназначен предимно за региона на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (ASEAN).

Не е изключено компактният SUV да се появи и на други пазари, но това ще бъде решено по-късно. Засега производителят не разкрива интериора, но е известно, че той ще се предлага със специално изработена звукова система Yamaha. Предишен тийзър направи намек за дизайна на арматурното табло с разположени един до друг екрани, които са модерни сред автомобилните производители в наши дни. Погледът към миналогодишния XFC Concept (на долната снимка) също трябва да подскаже какво да очакваме от интериора на производствения модел.


Mitsubishi


След премиерата, компактният SUV ще бъде качена на конвейера на завода Mitsubishi Motors Krama Yudha Indonesia (Бекаси, Западна Ява), като доставките на първите бройки ще стартират през ноември.

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Niko ( преди 8 месеца )
    Che to mesa na Huiyndai Tucson kav Mitsubishi e samo emblemata
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    край ( преди 8 месеца )
    Количката изглежда доста добра на дизайн и вътре и вън. Тоя 1.5 ако е с турбинка и е около 190-200 к.с. с това купе ще е мн. прилична машинка.
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Ужас ( преди 8 месеца )
    Имитация на джип с 1.5 двг-миксер, CVT скоростна кутия и предно предаване. Французите унищожават една легендарна марка. Като видях и новият Нисан Патрол на какво прилича....то е просто отчайващо положението.