IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi L200 получи модификация за тежък офроуд

С тази версия японците казват „сбогом“ на сегашното поколение на модела

Линията Mitsubishi L200 от моделната година 2023 беше допълнена от нова модификация, наречена Savana. Пикапът с това наименование е подготвен за много сериозен офроуд. Това съобщава официалният сайт на японския автомобилен производител.


Mitsubishi L200


Новият Mitsubishi L200 Savana може да бъде разпознат по пластмасовия си защитен комплект на каросерията и по 18-цоловите офроуд гуми на стоманени джанти. Освен това са монтирани подсилени прагове, багажник на покрива и шнорхел за преодоляване на дълбоки водни препятствия. Товарното отделение е обработено със специално защитно покритие.

Интериорът на Mitsubishi L200 остава непроменен. Той е тапициран с кожа, а оборудването включва двузонов климатроник, камера за задно виждане, електрическа седалка на водача, отопляеми волан и седалки.


Mitsubishi L200


Под капака е познатият 2.4-литров турбодизел, който обаче впечатлява с увеличена мощност до 190 к.с. Пикапът Mitsubishi L200 Savana има и шестстепенна автоматична скоростна кутия и задвижване на четирите колела с редуктор. Цената е 64 000 долара.

Интересното е, че с тази версия японците казват своеобразно сбогом на сегашното поколение на модела. Дали ще има следваща генерация и с какви двигатели ще се оборудва, от марката все още не са излезли с конкретика.


Mitsubishi L200


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    А бе ... ( преди 10 месеца )
    каквото мине през рено, от него Митсубиши не става!
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 3 ( преди 10 месеца )
    Преди време четох интервю с един от главните инженери на фирмата в Япония и той самия казва че до преди няколко години това е било приоритет именно да се възродят старите модели. Но след 2020г са се отказали най вече заради по строгите регулации и Евро 7 вече не могат да произвеждат такива истински коли масово както едно време. А пък на ток не става да се правят автомобили за офроуд. Сега тази пазарна ниша ще се запълни от нови по малки фирми като Инеос.
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Фен ( преди 10 месеца )
    Мицубиши е легендарно име в движението извън пътищата. Ако възродят производството си на високопроходими автомобили само могат да спечелят, при все по-малкото производители на истински всъдеходи. Едно ново Паджеро, например, по класическа рецепта, със сигурност ще притесни Джип и Форд Бронко.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Супер е. Много жалко е че Мицубиши изоставиха автомобилния си бизнес. Навремето успешно се конглокираха с Тойота и при джиповете и пикапите. Имаха и добри леки коли, и спортни. Но после нещо се обърка, особено като почнаха тия съюзи със французите съвсем изпаднаха.....интересно обаче че на някой пазари все още се продават добре. Но в ЕС напълно се отказаха.
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Щирлиц ( преди 10 месеца )
    Не е достатъчно грозно,постарайте се повече.