IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваният електрически пикап в Китай стъпва на световните пазари

На Geely Radar RD6 в момента се падат над 50 процента от продажбите в сегмента

Според данни на Geely, които са собственик на шведската марка Volvo, ключов акционер в Daimler и основен партньор на Renault, моделът Radar RD6 вече се е превърнал в най-популярния електрически пикап в Китай, като откакто се е появил на пазара, той вече е постигнал 53% пазарен дял.


Geely Radar RD6


Това звучи като страшно впечатляващ резултат, само че обективните числа сочат следното: през юни месец тази година в Китай са продадени точно 1024 бройки от Radar RD6, което показва колко ниско всъщност е търсенето на този тип превозни средства с електрическо задвижване в страната.

За да увеличи търсенето към модела, Geely стартира продажби на международния пазар. Експортната версия на Radar RD6 е базирана на модификацията Premium Edition с пробег от 550 км, батерия с капацитет 86 кВтч и един електромотор с 272 к.с. с. на задния мост. Автомобилът може да ускори от 0 до 100 км/ч за 6 секунди.


Geely Radar RD6


Този петместен автомобил е с размери 5260 x 1900 x 1830 мм и междуосие от 3120 мм, което го прави много близък по размер до Toyota Hilux. В Китай базовата цена на предвидената за износ версия е $31 970.


0 от 500