IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британец кара своя Morris Minor вече 47 години

Колата е изминала над половин милион километра, като някои части още са оригинални

Грег Оуър е сред един от най-верни на миналото си хора. Британецът е взел шофьорска книжка преди 47 години и оттогава кара една и съща кола – Morris Minor, който е принадлежал на семейството му.


Morris Minor


Бабата на Грег купува автомобила през 1967 г., когато той струва 628 британски лири. Днешният еквивалент на тази сума е 10 000 лири. До момента Оуър е навъртял над 520 000 км с колата, на която са се е учили да шофират съпругата му Ники, както и двете деца. Следващият ще бъде внукът им, който е 14 години и ще трябва да почака.

Самият Грег е на 64 години и вече ползва колата предимно за разходки в почивните дни. През 2007 г. автомобилът е претърпял сериозна реконструкция, но много от частите все още са оригинални.


Morris Minor


„Баба ми купи автомобила, когато беше на 78 години и я кара го до последния си дъх. За първи път ми позволи да се кача в него, когато бях на 17. тази кола трябва да попадне в музей, тъй като марката е част автомобилното наследство на Великобритания и ние трябва да я пазим”, казва Грег.


0 от 500