IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо полицаите в Европа имат в колата си уред за отпушване на канали?

Служителите на реда са обучени в случай на нужда да отварят прозорците на колите

Макар да сме в европейския съюз, много европейски закони и методи, необичайни и неразбираеми за нас, ни изненадват и дори предизвикват смях. Такъв е примерът с уредите за отпушване на канали. В някои западни страни полицаите са задължени да имат две такива приспособления в багажника на служебната си кола - същите тези, които които служат за отпушване на канали и ги има в почти всеки български дом. Но служителите на реда на запад не се занимават с ВиК услуги.


отпушване


В момента и у нас, и в Европа е горещо. Това метеорологично явление е основната причина за въпросните уреди. Всеки знае, че особено в жегите не трябва да оставя дете или домашен любимец в колата. Никога. И особено - през лятото, когато каросерията на автомобила се нагрява до безпрецедентни температури, създавайки просторен аналог на фурна в купето. Особено през жеги, като сегашните европейските полицаи имат за задача да следят стриктно паркираните коли и ако видят нарушение, веднага взимат мерки. Но за разлика от САЩ, в Европа никой няма да чупи стъкла.

За това ченгетата са обучени да отварят прозорците по „по-безобиден“ начин - с въпросните вендузи, които не само се справят отлично със задачата, но и имат и удобна дръжка. Наистина уникален артикул. Двете приспособления за отпушване на канали се "засмукват" към стъклото - едното в средата, другото малко по-нагоре - и се натискат с цялото телесно тегло на полицаите.


полицай


Електрическият регулатор на прозореца и зъбния механизъм ще се предадат под силата на този натиск е и това ще позволи леко да се спуснете стъклото. Получената празнина ще бъде достатъчна, за да се пъхне ръка, да се отворите вратата и да се провери състоянието на заключените в кабината. След това полицаите просто изчакват собствениците и им налагат съответната глоба.


0 от 500