IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тунинг-компаниите в Европа не се отказват от дизела

Ателието Manhart напомпа BMW 3-Series до 380 конски сили

Продажбите на дизелови автомобили в Европа спадат през последните години и юни стана първият месец в историята, когато автомобилите с такива двигателя бяха изпреварени по по продажби от електрически превозни средства. Въпреки това Стария континент си остава основен пазар за нови дизели, като това обяснява и защо различни тунинг-компании продължават да доработват дизелови версии на нови модели.


Manhart MH3 400d.


Сред тях е и ателието Manhart, което представи новата си разработка - MH3 400d. Тя е базирана на BMW 3-Series, оборудвано с дизелов 3,0-литров редови туин-турбо мотор, който дори в стандартния си вариант предлага впечатляващите 350 к.с.

Инженерите на Manhart не са променяли хардуера на двигателя, но са поставили нов заден шумозаглушител с управление на клапаните и четири 90-милиметрови изпускателни тръби. Мощността на мотора е 380 к.с., като така седанът превъзхожда Alpina D3 S с неговите 350 к.с. Няма данни за ускорението от 0 до 100 см/ч, но се очаква то да бъде под 4 секунди.


Manhart MH3 400d.


Екстериорът отговаря на това представяне. Подобренията започват с карбонови детайли от от гамата M Performance на BMW, включително ръбове на предния спойлер и нов дифузьор отзад. Автомобилът е завършен в лъскаво черно с нови сребристи и червени ивици за по-отличителен външен вид в сравнение с фабричния вид.

Комплект 20-цолови джанти с двойни спици Concave One завършва визуалните подобрения. Подобряването на управлението става и с промени по окачването, което е с 40 мм по-ниско на предната ос и 30 мм по-ниско на задната.


Още снимка на доработения седан - вижте в галерията:


0 от 500