IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Този седан Audi RS 6 е истински и е по-бърз от Bugatti Veyron

Колата предлага ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,4 секунди (ВИДЕО)

Някои от феновете на Audi се оплакват, че марката с четири пръстена не предлага версия седан на RS 6. Е, един собственик реши да вземе нещата в свои ръце, като инвестира доста пари, за да превърне A6 с четири врати в истински седан RS 6.


 Audi RS 6 Sedan


Това не е единственият подобен проект, но със сигурност заслужава внимание. Двигателят – 4,0-литров туин-турбо V8, е взет от RS 6 Avant, като в стандартния си вариант той развива 600 к.с. и 800 Нм. Той получава нова всмукателна система, интеркулер, ремап Stage 3 на ECU и други подобрения, като крайният резултат е 854 к.с. и 1123 Нм.

Така седанът е малко по-бърз от оригиналния Bugatti Veyron, като ускорението му от 0 до 100 кч/ч е идентично с това на Chiron – 2,4 секунди. Само 5 секунди по-късно се достигат 200 км/ч, а задържането на десния педал до пода в крайна сметка води до максимална скорост от 360 км/ч.



Според екипа на Auditography, който имаше възможността да тества колата, нейното тегло е 1880 кг. Седанът е получи окачване KW и 22-цолови джанти BBS. Броните и другите елементи по каросерията, както и интериорът, който разполага с някои карбонови детайли, са взети от RS 6 Avant.

Приличащ на истински съперник на BMW M5 CS или на предстоящото M5 (стига да харесвате plug-in хибридите), този неофициален седан Audi RS 6 Sedan е колата, за която мнозина мечтаят. Подобен автомобил спокойно би се конкурирал не само с BMW M5, но и с Mercedes-AMG E 63.


Още снимки на седана Audi RS 6 – вижте в галерията:


0 от 500