IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mini показа интериора на новия Cooper

Марката залага на минималистичен дизайн и масивен дисплей (ВИДЕО)

Британският производител Mini официално разкри интериора на новия Cooper и също така показа стартовата анимация за информационно-развлекателната система.


Mini Cooper SE


Естетиката на автомобила има за цел за адаптира оригиналното Mini към съвременния свят. Прави впечатление, че новият Cooper има радикално опростено табло в сравнение с предишния модел. Вече няма прибори зад волана, но има head-up дисплей. Под кръглия екран в средата са разположевие скоростомерът и функциите за инфотейнмънт, а под екрана има овална кутия с последните физически контроли.

Тъканта на арматурното табло получава сив цвят от страната на водача и преминава в шарка другата страна. Вентилационните отвори на климатика са поставени в тесен отвор. Когато Mini стартира, долната част на арматурното табло се осветява от околното осветление. Емблемата на марката се появява на екрана, последвана от синьо-зелени и жълти топки, които се въртят наоколо, преди дисплеят да започне да функционира.



Подобно на интериора, купето е по-опростено в сравнение с настоящия модел. Отпред има широк осмоъгълен елемент с трапецовидна решетка в долната част. Около фаровете са поставени светодиоди и две хоризонтални ленти. Профилът напомня на възроденото Mini на BMW от началото на 2000-те. Предното стъкло обаче е с по-стръмен наклон.

Предният и задният надвес са доста къси, а отзад има подредени триъгълни светлини от всяка страна. Лента през вратата на багажника носи името на модела. Докато изпускателните тръби на този автомобил са скрити, заснетите тестови прототипи на Cooper S са с централен ауспух.


Mini Cooper E


Новият Mini Cooper ще се предлага както с електрически, така и с двигатели с вътрешно горене, които работят на различни платформи. Електрическото задвижване идва като базово ниво - Cooper E разчита на предно монтиран електромотор с мощност 181 к.с. и батерия с капацитет 40,7 кт/ч, която предлага приблизителен пробег от 300 км.

Версията Cooper SE има двигател с 215 к.с. и батерия с 54,2 кВт/ч, като пробегът и тук е 300 км. Все още не е ясно обаче кога моделът ще се появи на пазара, както и неговите цени.


0 от 500