IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Mini Cooper Е ще се предлага с избор от два мотора

Електрическият хечбек се очаква на пазара през май 2024 г.

Новият Mini Cooper Е - второто поколение на електрическия хечбек на британската марка, беше показан за първи път, макар и само на снимки. Моделът ще бъде наследник на Mini Electric, но ще приеме името Cooper, което е използвано през десетилетията за различни спортни варианти, информира Moveelectric. 

 

mini-cooper-1

 

Както разкриват снимките, новият Mini Cooper Е е със свеж стил и е ясна еволюция на съществуващия модел, като включва всички традиционни дизайнерски елементи на Mini. Но има и малко по-изчистен и опростен дизайн със значително намалено използване на класически и контрастиращи акценти.

Новият модел ще бъде подобен на съществуващия, но ще предлага по-широка следа, по-къси надвеси и по-дълго междуосие. Това ще увеличи вътрешното пространство и също така ще помогне да се гарантира, че автомобилът може да предложи нещо, наподобяващо „карт“ управление, с което Mini е известно отдавна, допълва изданието.

 

mini-cooper-2

 

Колата е с познат силует, но с по-големи фарове и извити стопове. Дръжките на вратите са вдъхновени от новите BMW. Въпреки, че все още няма снимки на интериора, се очаква колата да запази ключ за запалване, заедно с множество физически бутони. Ще има и запазената марка на Mini - кръгъл централен дисплей, който ще се използва за разполагане на информационно-развлекателната система.

Базовата версия ще запази двигателя с мощност 184 к.с. и ще получи 40 кВт/ч батерия. Mini Cooper SE ще бъде оборудван с двигател с мощност 218 к.с. и батерия с капацитет 54 кВт/ч, а пробегът и на двата варианта е 400 км. 

 

mini-cooper-3

 

Моделът ще използва нова EV платформа и ще се произвежда в Китай от Spotlight Automotive - съвместно предприятие между компанията майка на Mini – BMW Group, и китайския производител Great Wall Motors. Очаква се Mini Cooper E да бъде пуснат в продажба през май 2024 г., като цената вероятно ще е малко над 34 000 евро. Бензиновите версии ще останат в гамата и ще се произвеждат във Великобритания.

Тази година Mini ще пусне и обновен Countryman, който също ще предлага избор на бензин или електричество. Новият Countryman, който ще бъде първото Mini, произведено в Германия, ще нарасне леко по размер, за да освободи място в гамата за по-малък, напълно електрически кросоувър, който вероятно ще носи името Aceman.

 

 

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Английска марка, китайско изпълнение и накрая с надпис произведено в Германистан. Почти всичко немско в кавички е с подобна схема и в най-добрия случай е сглобено в Думланд от бай Хасан и Мюмюн дюнерджиите от Анадола. Честито на феновете на немското!