fallback

И Lada Vesta получава китайски двигател

Концернът JAC e новият стратегически партньор на АвтоВАЗ

Най-големият производител в Русия – групата, АвтоВАЗ ще оборудва Lada Vesta с китайски двигатели JAC. Държавният концерн е избрал производител от най-многолюдната страна за свой стратегически партньор за производството на технически агрегати.

АвтоВАЗ планира да локализира монтажа на 1,5-литрови двигатели с мощност 150 к.с. в Русия. Кросоувърите „Москвич 3“, построени на базата на модела JAC JS4, вече са оборудвани с подобни двигатели.

Китайските двигатели ще бъдат монтирани на Lada Vesta в специални конфигурации. Освен това същите агрегати ще получат и новите модели на АвтоВАЗ, включително кросоувър и миниван. В същото време китайските мотори не са предвидени за настоящите модели Niva, Granta и Largus.

Локализацията на двигателите JAC, заедно с доставките им до завода на „Москвич“, ще осигурят достатъчни производствени обеми за изплащане на проекта. Освен това, АвтоВАЗ ще оборудва собствените си автомобили с китайски трансмисии JAC. Подобно решение ще позволи на автомобилния производител да спести време за довършителни работи и калибриране, необходими за взаимното адаптиране на двигателя и трансмисията.

fallback
  • #11
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Залагам, че новите им "руски" автомобили са доста по-качествени от старите им руски автомобили. Най-малкото не ги произвеждат мъртвопияни.
  • #10
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Започнаха исторически като васали на азиатци и ще свършат като такива .Но те винаги така предпочитат...
  • #9
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Оня Късия все по-велики ги прави мужиците :)
  • #8
    анонимен ( преди 9 месеца )
    ами то е ясно , някога "лидерите" на комунизма се водеха в Мерцедес, а не чайки волги и тем подобни измишльотини ...
  • #7
    До 6 ( преди 9 месеца )
    Но пък предполагам знаеш русофил да е отишъл в Русия вместо в Англия, Америка, Германия, Испания или и такъв не познаваш? :D
  • #6
    Дедо Тъпчо ( преди 9 месеца )
    Не знам русофил да си е купил руска кола. ДедоЧочко ще е единственият.
  • #5
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Руснаците пак са назад с материала- европейските производители от години не си губят времето да ги сглобяват в Европа, а ги докарват готови за продажба
  • #4
    ДедоЧочко ( преди 9 месеца )
    Аз например ще си взема една,като стане на 3год. ще ти я продам--а до тогава си (карай)дръгела--немски.
  • #3
    герги ( преди 9 месеца )
    А до оня ден като всички големи производители имаха там заводи .... не правиха същото. На половината коли по нашите пътища половината работа там е свършена.
  • #2
    81 ( преди 9 месеца )
    Баси тъпирите в русия, станаха за смях пред света.
fallback
Последни