IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на Tesla ще зареждат със слънчева енергия

Новата функция ще спести разходи на собствениците

Американският производител Tesl разкри нова функция „Зареждане от слънцето“, която може да преобразува слънчевата енергия в енергия за батериите на електромобила. Тя ще бъде на разположение на собствениците на колите на марката, като ще им помогне да спестят пари от зареждане.


Tesla зареждане


Собствениците на коли на Tesla обаче ще се нуждаят от няколко неща, за да накарат новата функция да работи правилно. Първо, те трябва да притежават кола на марката, оборудвана с версия на софтуера 2023.26 или по-висока, батерии Tesla Powerwall с версия на софтуера 12.23.10 или по-висока, както и до достъп до самата слънчева енергия. Потребителите също така ще имат нужда от приложението Tesla (версия 4.22.5), за да персонализират начина, по който системата за зареждане ще работи.

След като всички тези елементи са активирани, потребителите могат просто да отворят приложението Tesla, да изберат желаното превозно средство и да кликнат върху „Зареждане със слънчева енергия“. След това приложението ще поиска от потребителя да зададе лимит за зареждане и предпочитано място за зареждане. Всичко това ще позволи на собствениците да вземат колкото желаят заряд от мрежата, преди да заредят само със слънчева енергия.


Tesla зареждане


След превключване към слънчево зареждане, автомобилът ще следи ситуацията на зареждане в реално време и ще коригира нивото на зареждане на всеки десет секунди, ако е необходимо. Потребителите могат също да планират кога да използват слънчево зареждане и кога не.

Едно от големите предимства тук е просто увеличаването на общата мощност, която може да се използва със слънчеви панели. Вместо да извлича енергията, която вече е съхранена в Powerwall, новата система я пропуска и просто задвижва електрическата кола. Сега опцията работи само с Tesla Powerwall. Тези с батерии на трети страни, които съхраняват слънчева енергия, все още не могат да се възползват от новата функция. Също така е вероятно използването на тази опция в крайна сметка да струва повече, тъй като разходите за електроенергия варират в зависимост от местоположението на електромобила.


0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Дрън-дрън ( преди 9 месеца )
    Не прочел, недоразбрал зор-зор да се изaкa. Powerwall са компактни стенни батерии с ползваем капацитет 13.5 кВтч всяка. Те събират слънчевия ток през целия ден и го отдават денонощно, non-stop, 24/7, 365 дни в годината. Захранват не само колата, но и къщата с безплатен слънчев ток. Tesla е вече енергийна компания: Powerwall за дома, MegaPack за града.
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 9 месеца )
    Приложението ще работи ли през нощта?