IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla наказа Испания за изтичане на информация

Компанията на Мъск ще обяви мястото на следващия си завод по-късно тази година

Ядосан от изтичането на информация, главният изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск, промени решението си да построи гигафабрика за батерии във Валенсия (Испания), съобщават медиите страната.


Tesla Испания


Оказва се, че прекомерното „бърборене“ на хора, участвали в преговорите, може да развали бизнес-отношенията между Tesla и испанските власти. Само седмици след като се разчу, че Валенсия е близо до подписване на договор с Tesla за мястото на най-новата гигафабрика на компанията, сделката беше отменена.

Испания се превърна в привлекателна дестинация за автомобилните производители, но преговорите са пропаднали окончателно. Сделката можеше да бъде на стойност до 4,5 милиарда евро и би създала доста работни места за хората във Валенсия, при това от един от най-големите производители на електрически превозни средства в света.

След прекратяването на сделката с Валенсия, Tesla все още търси място за следващия си завод. Според провала в Испания, сега Франция е един от най-големите претенденти. Преди няколко дни, след среща между главния изпълнителен директор Илон Мъск и президента Еманюел Макрон, бе постигнато предварително устно споразумение, но конкретна информация така и не се появи.


0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Мда защо му е фабрика в Испания, след като няма да може да продава коли там (след като испанците му забранят). Може и за целия ЕС да важи забраната. И докато гледаме как Мъск настъпва още една мотика и след няколко седмици пак ще строи във Валенсия, ние можем да си вземем пуканки и да гледаме сеира...
  • #12
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Голяма работа, при положение че е нямало никакви конкретни решиния а само общи приказки . Ама нали трябва да се прави на голям фактор
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    *** *** обърках статията извинявам се :D
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Дизела е по-предпочитан на старо най-често заради това, че на Запад гледат да се отърват от тях заради здравето на хората и ги продават на по-ниска цена. Ако бензинова кола е малко по-скъпа на старо то с газовото разликата става значителна и почти няма избиване спрямо дизел но ест е относително и според случая и модела..
  • #9
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Гостенино ( преди 9 месеца )
    Не е пета а шеста фабрика. Петата ще е в Мексико. И никой не го кара, за да си търси оправдания. Той търси къде да я построи и ще я строи защото му трябва.
  • #8
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Гост ( преди 9 месеца )
    Търси си оправдание за да се откаже да строи нова фабрика.Афрото тези Тесли от четирите фабрики не може да продаде,защо му е пета?
  • #7
    3 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Къв е този Мъск, че наказва държави - голям бой ще яде тулупа от Зук, но и аз ако го срещна бих го нокаутирал доста добре.
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    До 2 - И тоооооочно заради това, никога няма да имаш успешна кариера в корпоративния свят.
  • #5
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Испанците са си били винаги селяните на ЕС.
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Е как няма да преместят производството на батерии от Германия в САЩ, след като се отказаха от милиарди субсидии за завода за батерии, които германците им предложиха за да не се занимават с бюрокрацията съпроводена с отпускането на тези милиарди за да започнат производството на батерии възможно по-скоро, но въпреки това германците продължиха да ги саботират с бавенето на разрешителни. Тогава Тесла най-демонстративно си разглоби машините и ги изнесе от Германия. Сега ще строи другаде в Европа.