IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki Vitara събра 23-ма души наведнъж

Вижте колко просторен се оказва салонът на кросоувъра (ВИДЕО)

Изглеждащите малки на външен вид автомобили могат да бъдат доста просторни. Доказателство за това е кросоувърът Suzuki Vitara, в чийто салон се побраха 23-ма души. И въпреки че световният рекорд на оригиналния Volkswagen Beetle - 57 човека, е доста далеч, резултатът не е никак лош за кола с междуосието от 2500 мм.


Suzuki Vitara


Постижението на Vitara беше записано по време на семейния ден на Suzuki в Испания, посветен на 20-годишнината на Suzuki Motor Iberica. Така японският производител още веднъж подчерта, че Vitara разполага с един от най-големите салони при компактните кросоувъри.

Шестима души седяха на предните седалки, останалите 17 се събраха зад тях. За да има повече пространство, задните седалки бяха свалени. Така са получава багажно отделение с обем 1119 литра. За експеримента Suzuki избра млади хора със среден ръст, притежаващи „голяма гъвкавост и ентусиазъм“, както обясниха от компанията.



Сегашното, четвърто поколение на Vitara излезе през 2015 г. В Европа то се предлага с 1,4-литров бензинов турбодвигател, допълнен от 48-волтов стартер-генератор. Пиковата мощност на задвижващата система е 127 к.с. и 235 Нм. На някои пазари кросоувърът е достъпен в хибридна версия с 1,5-литров двигател и мощност 115 к.с. През миналата година на Стария континент са продадени около 40 000 бройки от модела.

0 от 500