IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибриден прототип се взриви и уби двама по време на тестове

Финансираните от ЕС изпитания завършиха с трагедия в Италия

Двама души загинаха, след като прототип на хибридна кола, който разработен и тестван със средства на Европейския съюз, се взриви в южния италиански град Неапол, съобщава Reuters.


прототип


Проектът Life-Save имаше за цел да превърне автомобили с конвенционални двигатели с вътрешно горене в хибридни превозни средства, работещи поне частично със слънчева енергия. Автомобил, оборудван с експерименталната технология, се е запалил по време на изпитанията, като сериозно са пострадали и двамата души на борда.

Мария Витория Прати, изследовател в италианския Национален съвет за изследвания (CNR), е починала от усложнения от изгаряния трета степен в понеделник. Лекарите не успяха да спасят и нейни спътник – Фулвио Филаче, който е стажант в програмата Той е починал в четвъртък, съобщиха от болница „Кардарели“ в Неапол.

Двамата бяха в много тежко състояние след инцидента, но имаше надежди, че Филаче може да оцелее, тъй като е по-млад. Организмът му обаче не може да понесе сериозните изгаряния.

Прокуратурата в Неапол започна разследване на причините за трагедията, но засега няма признаци за човешка вина. Националният съвет за изследвания на Италия също провежда собствено разследване, като си сътрудничи с властите


0 от 500