IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьор взриви колата си с цигара

Водачът не е пострадал серизно при инцидента

Шофьор взриви колата си с цигара

В английския град Халифакс се случи инцидент, който нагледно демонстрира защо пушенето зад волана не е добра идея. Когато шофьорът на Seat се опитал да запали цигара, неговата машина се взривила, като някои елементи от салона са напълно унищожени, а стъклата са потрошени.

До взрива се е стигнало заради аерозолни пари, тъй като преди да запали, докато е седял в задръстване, мъжът е използвал флакон за освежител на въздуха. Ако прозорците бяха отворени, парите щяха да изветреят, но пушачът не се е сетил за това.
Хубавото в случая е, че водачът не е получил сериозни наранявания, а и е бил сам в колата, която обаче е тежко пострадала и ще се нуждае от ремонт.

Според очевидци, предното стъкло буквално е "паднало от небето". А от разхвърчалите се парчета от останалите стъкла са пострадали намиращите се наблизо прозорци.

Снимка: Ben Lack

0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Пламен ( преди 4 години )
    Тоя е ял боб, кисело зеле и варени яйца, после е пръднал и запалил цигара. Това с флакона са пълни глупости.
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    От спрей такова налягане не може да бъде създадено. И 10 спрея да изпръскате вътре пак няма как да станат такива щети. Това най-вероятно е от теч на газова бутилка. Само ми е интересно как на шофера му няма нищо при такива поражения върху колата, която определено си е тоталка. В БГ такива ги оправят, но в Англия само трудът за оправянето без резервните части ще струва повече от колата. Застрахователите обявяват тоталка на коли на които ремонта им е над 50% от стойността, а тук са доста повече.
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Като гледам как се е пръснала отвътре ми е много чудно как нищо му няма на шофьора. Налягането е било много голямо, за да издъни така вратите, заден капак, прозорци. При такова налягане би му пръснало дробовете най-малко на човека в купето.
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Един ( преди 4 години )
    Ама вие наистина ли смятате, че тоз автомобил може да бъде ремонтиран?! Та той е тотал щета! Единственият "ремонт", който си заслужава е на моргата. Защо превеждате и глупостите или вие сами си ги измисляте, за да пълните квотата от думи в статиите?
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "систамата е Халифакс"... който не е чел откъде идва израза, да google-не и да види..