IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибриден VW Golf се взриви само два дни след купуването му

Германският производител има сериозни проблеми и с производството на модела

Новото поколение на VW Golf продължава да се радва на огромен успех в Европа, като една от най-добре продаваните версии е plug-in хибрид. Тя е ориентирана към купувачите, чието следващо превозно средство може да бъде електрическия VW I.D3, но се оказва, че може да има потенциално много сериозен проблем.


VW Golf E-Hybrid


Купен само два дни по-рано Golf E-Hybrid се запали и изгоря напълно във Флезенберг (Германия). Шофьорът е навъртял едва 300 км преди избухването на мистериозни пожар. Аварийната служба е реагирала мигновено и е загасила колата. А нейният собственик разкрива, че е видял яркосиня светкавица, след което е избухнал силен взрив.

"Приемаме инцидента много сериозно, но към момента не можем да кажем нищо. Трябва да се изследва самото превозно средство. Засега третираме случилото се като изолиран инцидент", коментира говорител на Volkswagen.


VW Golf E-Hybrid

Самата компанията има и друг сериозен проблем с хибридния Golf, тъй като е свършила чиповете и полупроводниците за модела, изчерпват се и акумулаторите. Във Волфсбург са получили 93 000 поръчки за тази версии, като производството им трябва да отнеме около 4 месеца.

Недостигът на чипове и акумулатори обаче е на път да провали тези планове. Затова и в компанията са на мнение, че вероятно няма да успеят да се справят с поръчките и клиентите ще получат колите си със закъснение.


VW Golf E-Hybrid


Volkswagen по-рано вече предупреди за напрегнатата ситуация при някои ключови доставчици, включително от Азия. Проблемът е с полупроводниците, които са особено търсени не само от автомобилните компании, но и от производителите на електроника и медицинска техника. Заради коронавируса производството на тези елементи беше нарушено и това се оказва огромен проблем за автомобилната индустрия.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това с чиповете е голям проблем, защото 99% от електроуредите са с някакъв чип,
  • #3
    30 rate up comment 24 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ами като слушате американците няма да имате нито полупроводници,нито цели проводници,нито чипове,нито каквото и да е било. Ми всички те идват от Китай и Русия,ама с тях сте на нож затуй ще фалирате.
  • #2
    35 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Я, си произвеждайте пак Passat II ("вечният") и не се занимавайте с нови технологии. Така и липса на чипове и полупроводници няма да усещате, и хората пак ще ви се радват на продукцията.
  • #1
    32 rate up comment 15 rate down comment
    Алтернативата ( преди 3 години )
    Затуй Корола хибрид или Аурис хибрид на старо.