fallback

Най-мощният SUV в света изгоря на пътя за минути

Dodge Durango Hellcat на играч от НФЛ се превърна в купчина желязо (ВИДЕО)

В медиите често се появяват истории за електрически автомобили, които се запалват по време на движение. Подобен проблем обаче има и при съвременните модерни и скъпи автомобили с ДВГ, като доказателство за това е инцидентът с Dodge Durango Hellcat на играча от НФЛ – Леонардо Фърнет.

Рънингбекът, който е свободен агент в момента, пътувал с мощния си всъдеход по магистрала в Тампа, когато колата се запалила. Фърнет успял да отбие и да спре в аварийната лента, където автомобилът изгорял напълно само за няколко минути. По-късно спортистът публикува видео в Instagram, в което благодари на Бог, че е останал невредим при инцидента.

Според пристигналите на мястото на инцидента патрули, пожарът е възникнал заради механичен проблем в Dodge Duranf, а не е резултат от инцидент. Фърнет твърди, че всъдеходът се е държал нормално на пътя, но внезапно под капака се е появил дим.

През тази година Dodge възобнови производството на Durango SRT Hellcat, след като през 2021 г. пусна ограничена серия от най-мощния бензинов SUV в света. Първоначално се предвиждаше от модела да бъдат направени само 3000 бройки, но огромният интерес към модела промени плановете на марката.

Под капака на всъдехода е поставен 6,2-литров V8 Hellcat, който развива 720 к.с. и 875 Нм въртящ момент. Това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди. Двигателят на автомобила разполага с чугунен блок с водна риза, топлоустойчива глава на блока на цилиндрите, направена от алуминиева сплав, колянов вал от кована стомана с индукционно закалени работни повърхности и ковани бутала.

Изпускателните клапани са с натриево охлаждане, а в корпуса е интегрирана система с топлообменници „ въздух-течност”, която позволява да се поддържа температурата на въздуха, влизащ в двигателя, от под 60 градуса по Целзий.

Интересното е, че наскоро Stellantis обяви сервизни акции на Ram и Jeep Cherokee с дизелови двигатели, както и на Chrysler Pacifica PHEV, като причината беше риск от пожар. Досега обаче Durango не е бил изтеглян заради подобен проблем.

fallback
  • #17
    хайде хайде.. ( преди 10 месеца )
    маймунския туземец ще си купи друго, айде да не плачка като капуцинче за банан
  • #16
    антикравар ( преди 10 месеца )
    Краварски копфтор. Да гори !
  • #15
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Заради увеличението на производството на този модел са заведени доста дела.
  • #14
    #12 ( преди 10 месеца )
    или ще се увредиш ментално или че те тресне ток с рендето сбъркано!
  • #13
    Хр. Христов ( преди 10 месеца )
    Маймунът ще си купи друг...
  • #12
    до долния ( преди 10 месеца )
    И кое му е вецето на МЕган електрик или искаш Скода псевдоелектричка за 140 бонда
  • #11
    до долните 2-ма ( преди 10 месеца )
    реното е топ да ходиш до WC-то с него! като искаш истинска кола ще се бръкнеш, като немаш паре ще се друсаш в некоя неудачия за неудачници!!
  • #10
    до 8 ( преди 10 месеца )
    Реното е топ имаш меган електрик за 70 бона 500км а теслата ти е 100 бона за същото
  • #9
    До8 ( преди 10 месеца )
    В Швейцария знаеш ли какъв е данъка на подобна кола това че и а богати да ги карат не значи че не струва камара пари това.
  • #8
    до третия ( преди 10 месеца )
    Но пък и не всички сме увредени от ползване на малолитражни тропащи и скърцащи рена и неудачии като теб, "градски". За справка, ако не си излизал от софето, площта на Швейцария и Холандия е около 41к кв.км., Белгия даже е по-малка! Ти го кажем по шопски - оди глей 'ората кви коли карат там /освен електричките/!
fallback
Последни