IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още една G-Class стана жертва на даунсайзинга

Mercedes-Benz пусна „прощална“ версия на G500 с V8 двигател

Намаляването на обема на двигателя (даунсайзинг) взе поредната си жертва, като този път това е една от най-емблематичните версии на Mercedes-Benz G-Class. Германският производител обяви, че се отказва от V8 мотора при G500, като пуска „прощабна версия+ от 1500 бройки.


Mercedes-Benz G500 Final Edition


За моделната година 2024 версията G500 вече ще се предлага с 6-цилиндров агрегат и така се слага край на една от най-популярните модификации на всъдехода, която се задържа в производство цели три десетилетия. Нейният финален вариант ще се предлага в избор от 3 цвята - Obsidian Black, Opalith White Magno и Olive Magno, като от всеки ще бъдат произведени 500 бройки.

Всички коли от серията получават стикер „Final Edition“ заедно с хромиран контур за капака на резервното колело. Офроудърът е качен на 20-цолови джанти AMG джанти, които имат дизайн с двойни спици и покритие в цвета на каросерията при варианта с боя Olive Magno. В другите два случая те са черни. Промените отвън се допълват от релефни лога на дръжките на вратите.


Mercedes-Benz G500 Final Edition


При отваряне на вратите шофьорът и пътниците са посрещнати от лого „G” и надпис „По-силен от времето“, проектиран на пода. Същото съобщение е поставена и на вътрешната страна на капака. Облицовките на праговете на вратите и дръжките имат надпис „Final Edition“, който се намира и на гърба на ключа.

В Mercedes са избрали кожа Nappa за интериора, като тя покрива почти всяка повърхност. Това включва дори товарното отделение и панела за превключвателите за регулиране на седалката.


Mercedes-Benz G500 Final Edition


Има и музикална система Burmester, двуцветни седалки и кожена тапицерия с централна част, оцветена така, че да отразява центъра на седалките, като същевременно има същите диамантени шевове.

Под капака няма промени, като 4.0-литровият V8 с две турбини отново развива 416 к.с. и 610 Нм въртящ момент. Финалната серия на G500 с V8 двигатели ще бъдат произвеждана от септември до март 2024 г.


Още снимки на прощалната версия - вижте в галерията:


0 от 500